Trener Sarajeva, Husref Musemić, imao je razloga za zadovoljstvo nakon velike pobjede od 0:3 nad gradskim rivalom Željezničarom i to na Grbavici.

“Kao što sam i rekao ranije, vrlo važna utakmica za nas. Mislim da smo zabili golove na vrijeme i da je to odvelo tok utakmice u drugom pravcu. Nisam zadovoljan u nekim situacijama kod dobrog rezutata, gdje smo imali dosta paničnih reakcija, ali vjerovatno je to posljedica važnosti utakmice, gdje su igrači bili malo nervozni, pogotovo na početku drugog poluvremena. Sve čestitke mojim igračima, ovi navijači su zaslužili da se raduju večeras i cijelu sedmicu do naredne utakmice”, rekao je Musemić i nastavio:

“Očekivali smo da će Željezničar krenuti u nastavku, jer nema šta da čeka. Bili smo dosta panični, nismo igrali kao što je to bilo u prvom poluvremenu. Ali, ne bismo kod 0:3 imali puno zamjerki igračima”.

Sarajevu sada slijedi revanš meč polufinala Kupa BiH sa Slogom Gornje Crnjelovo, a potom duel sa Širokim Brijegom.

“Mi smo u Kupu BiH vjerovatno riješili pitanje prolaska u finale. Onda slijedi Široki Brijeg, isto jako nezgodna, teška i važna utakmica. Imamo tri igrača sa kartonima, ali vjerujem da ćemo se uspjeti odmoriti, osvježiti i pripremiti za taj meč”, dodao je trener Sarajeva.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)