Odlukom Disciplinske komisije FS BiH nakon incidenta na utakmici 20. kola Premijer lige BiH između Širokog Brijega i Zrinjskog, kada je povrijeđen kapiten gostujućeg tima Pero Stojkić, a susret prekinut zbog ubacivanja pirotehničkih sredstava, Široki Brijeg je kažnjen sa 3.500 KM, a sjeverna tribina je suspendovana naredna dva meča.

Kazna se odnosi i na susret 22. kola zakazan za 10. mart kada ekipa Sarajeva gostuje na Pecari.

Fudbalski klub Sarajevo je ispoštovao redovnu proceduru te u utorak ujutru najavio dolazak navijača. Policijska stanica Centar je proslijedila dopis u Hercegovinu. U naredna 24 sata stigao je dopis od strane NK Široki Brijeg u kojem stoji da zbog sigurnosnih razloga navijači FK Sarajevo neće moći prisustvovati susretu.

Fudbalski klub Sarajevo naknadno je uložio žalbu Fudbalskom Savezu Bosne i Hercegovine pozivajući se na obavezu organizatora da obezbijedi 5% kapaciteta stadiona gostujućim navijačima.

Zahtjev je proslijeđen domaćinu susreta koji je u koordinaciji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova ZHŽ odgovorio negativno uz objašnjenje da sigurnost navijača koja je preduslov za realizaciju gostovanja ne može biti garantovana.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)