Sarajevo je danas u Butmiru u prijateljskoj utakmici slavilo protiv Olimpika rezultatom 3:1.

Trener bordo momčadi Husref Musemić bio je zadovoljan prikazanim od svojih igrača.

“Rezultat uopšte nije toliko bitan. Zadovoljan sam sa dosta stvari. Odigrali smo dobru utakmicu, pravu pripremnu. Bilo je dosta trke, agresivnosti, tako da sam zadovoljan. Konačni rezultat je samo plod svega navedenog”, rekao je Musemić nakon utakmice i nastavio:

“Zadovoljan sam jer su igrači ispunili ono što sam tražio, a to je taj pristup igri… Prvotimci koji danas nisu nastupili će vjerovatno u subotu igrati malo više, ali nije to još uvijek prvi tim… Da neko ne misli da je to već određeno. Odlučili smo da oni ne igraju danas jer su to igrači koji su jesenas igrali nešto više”.

Musemić je pohvalio i Nathana Crepaldija da Cruza, Brazilca koji trenutno u Sarajevu boravi na probi, a koji je danas postigao gol i upisao dvije asistencije.

“Da, danas je dobro igrao. Puno bolje nego što je to bilo na treninzima. Vidi se da se radi o igraču koji zna da igra, vrlo je lagan, mlad… Treba obratiti pažnju na njega”.

“Probali smo i sa Lazićem na sredini terena, da vidimo može li tu igrati nekada, u nekoj varijanti. Tu i tamo je nešto i pokazao, ali generalno nisam nešto pretjerano zadovoljan sa njim na toj poziciji. Tako da ćemo ga više koristiti na poziciji štopera”, dodao je trener Sarajeva.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)