Nakon što je nestao avion sa bivšim napadačem Nantesa i najskupljim pojačanjem Cardif Cityja u historiji, Emilianom Salom (28), “Sportske novosti” su kontaktirale i Argentinčevog doskorašnjeg trenera Vahida Halilhodžića (66), kojeg je ova informacija šokirala.

“Ne mogu puno ni pričati, šokiran sam. Svi smo u velikom šoku, cijeli klub, igrači. Nevjerojatno, pa jučer je još bio s nama”, kazao je gotovo jecajući Halilhodžić, koji je jedan od najzaslužnijih što je Sala napravio veliki transfer u Cardiff City.

“Imali smo fantastičan odnos, u tih nekoliko mjeseci jako smo se zbližili. Kad sam došao u Nantes, on je bio u teškoj situaciji, neraspoložen, nije bio u formi i ja sam s njim puno razgovarao. Govorio sam mu kako imam povjerenja u njega i kako vjerujem da će se podići u formi i početi zabijati, bio sam mu potpora i pokazalo se da nisam pogriješio. Bio je zadnjih mjeseci jako dobar igrač, odličan momak kojega su svi u svlačionici voljeli”, govori popularni “Vaha” i nastavlja:

“Znate, meni je teško palo i što on odlazi u Cardiff, teško sam se s time pomirio. Ali, što je to prema ovome, strašno… Ne, još nema vijesti o njemu, ni avionu, nisu ništa našli… Trebali smo igrati i u srijedu jednu Kup utakmicu, ali ništa od toga, ne možemo, svi smo utučeni”.

Halilhodžić je otkrio i kako je izgledao njegov posljednji susret sa Salom.

“Došao je u ponedjeljak u klub, oprostio se od suigrača, a mi smo bili zajedno na ručku. Zahvalio mi je na svemu što sam učinio za njega, oprostili smo se, kažem, nije mi bilo drago što odlazi. A onda je krenuo na taj avion. I ujutro vidim vijest… Najgori, najteži dan u karijeri, u životu. Oprostite, ne mogu više pričati”, završio je Halilhodžić potpuno plačnog glasa.

Salin avion nestao je s radara dok je letio iznad kanala La Manche u ponedjeljak navečer.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)