Bh. rukometaši nisu uspjeli savladali reprezentaciju Bjelorusije u kvalifikacionoj utakmici za odlazak na Euro koja se večeras igrala u Zenici.

Izabranici Dragana Markovića odigrali su 22:22 i kolo prije kraja imaju minimalne šanse da izbore plasman na Europsko prvenstvo.

Nakon meča, Dragan Marković se obratio prisutnim novinarima na press konferenciji.

“Izginuli smo za svaku loptu. U odbrani smo igrali odlično, dok nam je u napadu ponestalo snage. Nismo iskoristili svoje šanse i protivnik je sretno došao do pobjede. Čestitam im na pobjedi i plasmanu na prvenstvo”, rekao je Marković i dodao:

“Propustili smo pravu šansu u Bjelorousiji kada smo imali pet razlike i dopustili im da se vrate. U obje utakmice bili smo bolji, ali nažalost ne ide uvijek bolji. Bili smo u grču večeras. Odgovornost su uzimali samo Prce i Malinović, što je malo za ovakvu utakmicu. Oni su se potrošili, a sigurno je da nam je nedostajao i Karačić koji je povrijeđen”, poručio je naš selektor.

Marković je zadovoljan nastupom naših srednjih bekova, dok ostaje žal zbog naših navijača koji su svih 60 minuta bodrili bh. reprezentativce.

“Jako sam zadovoljan kako je Tarabochia otvorio utakmicu i igrom Perića. Žao mi je zbog sjajne atmosfere i publike u Zenici. Najviše žalim zbog toga”, završio je Marković.

(Reprezentacija.ba)