Poznati sarajevski fotograf i arhitekt Feđa Krvavac koji godinama radi za UEFA-u i druge svjetske najveće agencije danas je na Ilidži fotografisao fudbalske reprezentativce Bosne i Hercegovine.

Zmajevi su se fotografisali u Adidas dresovima za potrebe UEFA.com stranice i drugih multimedijalnih UEFA Liga Nacija sadržaja.

Krvavac je Zmajeve fotografisao u dresovima koji su prošle godine predstavljeni na pojedinim svjetskim portalima koji se bave ovom tematikom, ali nikada nisu zvanično potvrđeni od strane Fudbalskog saveza BiH kao novi dresovi Zmajeva.

Nažalost, iako su gotovo svi svjetski fudbalski savezi još prošle godine promovisali svoje nove dresove, iz Fudbalskog saveza BiH o tom pitanju mjesecima nema zvanične informacije.

Nezvanične informacije govore da je razlog tomu odluka Adidasa da ne produži ugovor sa Fudbalskim savezom BiH, zbog čega su iz administracije tzv. krovne kuće bh. fudbala preko naših Zmajeva koji igraju u velikim klubovima dali u potragu za pronalaskom novog sponzora opreme i dresova među kojima se kao jedan od glavnih kandidata spominjao Umbro.

Do tada reprezentacija BiH će igrati u Adidas dresovima, koji nažalost, svojim bojama baš i ne asociraju na tradicionalne boje fudbalske reprezentacije BiH, a trenirati u opremi u kojoj treniraju još od 2014. godine.

(BIH.ba)