Sabahudin Topalbećirević, jedan od najpopularnijih bh. sportskih komentatora i savjetnik ministra civilnih poslova BiH, prenosit će utakmice reprezentacije BiH u naredne četiri godine na kanalu PINK BH.

To je i sam potvrdio na svom Facebook profilu.

“Liga šampiona, Liga Evrope, reprezentacija Bosne i Hercegovine i ja, opet zajedno. Sa velikim zadovoljstvom sam prihvatio poziv iz United Medie i gospodina Nemanje Simeunovića da u narednom periodu prenosim utakmice naše fudbalske reprezentacije. Liga nacija, kvalifikacije za Euro, zatim Euro 2020 i kvalifikacije za Svjetsko prvensvo u Kataru.”

Popularni Baho potvrdio je kako će PINK BH prenositi i utakmice Lige Šampiona i Europa Lige.

“Nadam se pobjedama, emocijama koje nikada nisu nedostajale u mojim prijenosima kada je Bosna i Hercegovina u pitanju. Ono što je šlag na tortu je i to da ćemo prenositi utakmice Lige šampiona srijedom i Lige Evrope četvrtkom. Hvala ljudima koji su me se sjetili, ja obećavam spektakularne prijenose, kao nekada. TV Pink BiH koja je dobila novog vlasnika, vrlo brzo će dobiti i HD signal.” poručio je Sabahudin Topalbećirević.

Pred Zmajevima su dvije utakmice Lige Nacija, prva u Belfastu protiv Sjeverne Irske 8. septembra u 15,00 sati, a druga u Zenici 11. septembra protiv Austrije u 20,45 sati.

(BIH.ba)