Sarajevo je proteklih dana bilo domaćin jedinstvenog sportskog događaja, košarkaškog kampa Pro Camp Kaspersky Sarajevo.

Mladi igraÄi iz Bosne i Hercegovine, regiona, ali i cijelog svijeta bili su dio koÅ¡arkaÅ¡kog spektakla koji se održao u dvorani sport centar Radan na Jezeru.

Glavni organizator kampa, Samir Avdić, istakao je da je ovo bio itekako uspjeÅ¡an dogaÄ‘aj koji će pomoći igraÄima da pronaÄ‘u svoj put u svijetu koÅ¡arke i dogovore eventualni angažman. Kampu je prisustvovalo ukupno 28 igraÄa, a zanimljiv podatak je da je bilo prisutno 14 igraÄa iz Bosne i Hercegovine, te 14 iz ostalih zemalja Å¡irom svijeta.

Organizatori su dodijelili pet nagrada za najbolje pojedince.

Najkorisniji igraÄ kampa je Hernest Laroche, dok je nagradu za najboljeg strijelca dobio Rijad Avdić. Dodijeljene su i nagrade za najboljeg asistenta koju je dobio Adi Zahiragić, najboljeg odbrambenog igraÄa koja je otiÅ¡la u ruke Brazilca Felipea Cardosoa, te Rising star koju je zaslužio Alex Navas. Ekipe su vodili treneri Dragan PetriÄević, Muamer Taletović, Samir Selesković i Adis Bećiragić.

Sve utakmice rađene su u livestream prenosu putem oficijelnog Youtube Kanala Pro Camp
Sarajevo.

MeÄ‘u brojnim gostima iz svijeta sporta bili su i bivÅ¡i igraÄi Edin BavÄić, Edin Krupalija, Feliks Kojadinović, brojni skauti i agenti Goran Gramatikov, Jovan Brstina, Zvonimir Ridl, Robert Jablan, Charles Danijel Mandić, te druge liÄnosti iz svijeta sporta i biznisa.

Organizatori se nadaju da će Pro Camp Kaspersky Sarajevo postati tradicionalna sportska manifestacija u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

(BIH.ba)