Fudbaleri Sarajeva otputovali su u italijansku Reggio Emiliju, gdje će u četvrtak, 26. jula igrati prvu utakmicu drugog pretkola Europa lige protiv Atalante.

Trener Sarajeva Husref Musemić rekao je uoči odlaska svog tima u Italiju da je Atalanta kvalitetan protivnik koji će vjerovatno igrati visoki presing, ali da Sarajevo može nešto uraditi ako ekipa pruži svoj maksimum, javlja Fena.

“Pokušali smo se upoznati s ekipom Atalante gledajući utakmicu protiv Herthe i mislim da ako budemo maksimalno disciplinovani i ne ostavimo im puno prostora, možemo nešto uraditi. Oni igraju visoki presing i ne dozvoljavaju protivniku da se razigra, imaju tri igrača u napadu, a koriste dosta i bokove”, rekao je Musemić.

Trener Sarajeva ističe da je svojim igračima rekao ono što je njemu davno kazala legenda Sarajeva Svetozar Vujović, a to je da “oni ne lete, i oni hodaju po zemlji”.

“Jesu kvalitetniji ali mi moramo dati sve od sebe. Igraju s tri igrača u zadnjem redu, a nekada ostanu i dva, međutim, jako se brzo vraćaju u odbranu i teško je to iskoristiti. U svakom slučaju nas očekuje težak posao”, objašnjava Musemić.

Osvrnuo se i na poraz od Radnika u prvom kolu Premijer lige BiH, te rekao da ako treba tražiti krivca za poraz, onda je taj krivac on.

“Ako je neko kriv, onda sam to ja. Htio sam odmoriti neke igrače, ali smatram da nismo zaslužili poraz, barem u drugom poluvremenu. Prvo poluvrijeme trebamo što prije zaboraviti, ali ta je utakmica meni otvorila oči. Neki igrači jednostavno nisu u situaciji da traže minutažu”, naglašava šef struke FK Sarajevo.

Dodaje da igrači Sarajeva trebaju znati da kada igraju za Sarajevo mogu dobiti šansu da se pokažu u velikim utakmicama, kao što je meč protiv Atalante, te se nada da će im to biti dodatni motiv da daju maksimum i na najbolji način prezentuju FK Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu.

Utakmica između Atalante i Sarajeva će biti odigrana u četvrtak, 26. jula u 20.30 sati.

(BIH.ba)