Ne računajući igrače našeg predstavnika Zrinjskog, u prvim utakmicama prvog pretkola Lige šampiona, nastupilo je sedam bh. internacionalaca.

Dvojica su zaigrala na meču između Torpedo Kutaisija i Sheriff Tiraspola, koji je završen pobjedom domaće momčadi rezultatom 2:1.

Riječ je Mateu Sušiću (27) i Rifetu Kapiću (23), igračima gostujuće momčadi. Dok je Sušić odigrao cijeli susret, Kapić je zamijenjen u 66. minuti.

Igrač Grasshoppersa, koji nastupa na posudbi u klubu iz Tiraspola, asistirao je za jedini pogodak svog tima iz 14. minute, koji je postigao Badibanga.

Videoton je remizirao u gostima kod Dudelangea 1:1, a sve vrijeme na terenu proveo je Anel Hadžić (28), koji je nedavno produžio ugovor s ovim klubom.

Na suprotnoj strani, šansu u 90. minuti dobio je Sanel Ibrahimović (30).

Astana je savladala Sutjesku s 1:0, a Marin Aničić (28) je bio standardan na poziciji stopera, odigravši svih 90 minuta. U 12. minuti je zaradio i javnu opomenu.

Punu minutažu imao je i Tomislav Tomić (27) i to u domaćem porazu Olimpije od Qarabaga rezultatom 0:1.

Suduva je priredila veliko iznenađenje protiv APOEL-a, savladavši ga s 3:1, a svoj doprinos tome asistencijom za drugi gol u 13. minuti dao je Mihret Topčagić (30).

Nedugo potom, tačnije u 30. minuti, morao je napustiti igru zbog povrede.

(BIH.ba)