Hrvatsku reprezentaciju u subotu (20.00) očekuje veliki okršaj protiv domaćina Rusije u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva. Dalićevi junaci već su napravili ogroman posao na ovom Mundijalu, ali prema najavama naših reprezentativaca nemaju namjeru stati na ovome već žele napraviti korak više i izboriti polufinale.

U emisiji HRT-a ‘Otvoreno’ tom su prigodom gostovali legendarni Ćiro Blažević, sportski komentator iz susjedstva Milojko Pantić, bivši igrač Dinama i Hajduka Stjepan Deverić, bivši reprezentativac Stjepan Tomas, dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, prdstavnik k luba navijača ‘Uvijek vjerni’ Domagoj Perlić kao i glavni urednik Hrvatske nogometne televizije Ivica Blažičko.

– Ja sam odmah rekao da su od manjih nacija favoriti Belgija i Hrvatska. Za koga će navijati Srbija? Ne znam što bih rekao. Za hrvatsku bi televiziju rekao da ćemo navijati za Hrvatsku, za rusku televiziju da ćemo navijati za našu pravoslavnu braću. Građanska Srbija će sigurno navijati za Hrvatsku. Jedan bračni par kojeg sam sreo mi je rekao – radije ćemo navijati za našeg Luku Modrića nego za bilo kojeg Ronalda. – rekao je Pantić.

Kakvo je stanje u Srbiji? Momčad se vratila, kako su dočekani i kakva je atmosfera?

– Srbija je ljudi moji, zarobljana država od strane državnih razbojnika koji imaju političko krilo koje se zove srpska napredna stranka. Vođa državnih razbojnika je stavio na čelu saveza svog tjelohranitelja, bivši vozači se stavljaju na rukovodeće pozicije. Srpska reprezentacija je Kokezanija.

– Neka pukne kome u Srbiji smeta, ali Hrvatska je nogometna velesila bila i ostat će kako god se završi. Mislim da će doći do pobjedničkog postolja, a to znači da će igrati za treće mjesto.

(BIH.ba)