Potpredsjednik Fudbalskog saveza Srbije Savo Milošević izjavio je u Novom danu TV N1 da je cilj na Svjetskom prvenstvu bio da se prođe grupna faza takmičenja i dodaje da bi se Srbija plasirala u sominu finala da je “imala pošteno suđenje”

“Rezultatski nismo prošli dobro, nije ostvaren cilj. Smatrali smo da imamo dovoljno kvaliteta da to uradimo”, rekao je Milošević.

Međutim, prema njegovom mišljenju, Srbija bi bila u osmini finala da je “imala pošteno suđenje”.

“Ne volim da se vadim na te stvari, ali mi smo imali najskandaloznije, najtendecioznije suđenje protiv jedne ekipe, ako uključimo i prethodna dva velika takmičenja. Kad se desilo da UEFA ili FIFA javno priznaju da je suđenje bilo direktno protiv nekoga?”, kaže Milošević i dodaje da razume kritike i podržava ih.

On ocenjuje da je selektor Mladen Krstajić doneo veliki broj pozitivnih stvari kad je reč o igri reprezentaciji.

“Kad se poredi sa kvalifikacijama, mislim da je ovo 20 do 30 odsto bolje. Naravno da je moglo bolje, ali za korjenite promene dva mjeseca nisu dovoljna, pogotovo kad je u pitanju nacionalni tim”, kaže Milošević.

Potpredsednik Fudbalskog saveza naglašava da je Krstajić sam napravio spisak od 23 igrača.

“Isključivo i samo on. Nije mu niko suflirao. Sve utakmice na Svjetskom prvenstvu, svaki tim je bio njegova odluka. Nije bilo uplitanja”, tvrdi Milošević.

(BIH.ba)