Mladi reprezentativci Bosne i Hercegovine se već drugi dan u zeničkom Trening kampu spremaju za utakmice kvalifikacija za Euro 2019. protiv Velsa i Lihtenštajna, prenosi zvanična stranica Fudbalskog saveza BiH.

Uoči popodnevnog treninga predstavnicima medija su se obratili selektor Vinko Marinović i igrači Amer Gojak i Eldar Ćivić.

Vinko Marinović upozarava da mlade bh. reprezentativca u petak (23. mart) u Zenici čeka neugodna selekcija Velsa.

„Prvu utakmicu sa Velsom smo odigrali veoma dobro i ostvarili povoljan rezultat. Međutim, tu utakmicu moramo zaboraviti jer u petak nas očekuje drugačiji meč i ako bude opuštanja, napravićemo sebi probleme. Predstojeći susreti su nam važni i nadam se da ćemo, uz maksimalan angažman ostvariti dobre rezultate. Nadam se da će i publika doći u što većem broju da nas podrži u petak protiv Velsa”, istakao je Marinović.

Prvotimac zagrebačkog Dinama Amer Gojak očekuje tešku utamicu protiv Velšana.

„Očekuje nas teška utakmica. U Velsu nam je sve polazilo za rukom i pobijedili smo sa velikim rezultatom. Ovdje će i oni sigurno igrati čvršće i agresivnije. Moraćemo i mi odgovoriti na isti način jer igramo na svom terenu. Atmosfera je odlična, svi smo spremni i nadam se da ćemo protiv Velsa i Lihtenštajna osvojiti 6 bodova”. riječi su Gojaka.

Lijevi bočni naše mlade selekcije Eldar Ćivić dijeli mišljenje reprezentativnog kolege Gojaka i smatra da se Vels ne smije podcijeniti.

„Svi igrači su raspoloženi i spremamo se u pozitivnom ambijentu. Imamo sve preduslove da u naredne dvije utakmice pružimo maksimum i ostvarimo rezultate koje želimo, a to su pobjede. U Velsu smo pokazali da smo kvalitetna reprezentacija. U petak neće biti lako i ne smijemo ih podcijeniti. Oni imaju čvrstu ekipu i moraćemo da odigramo najbolje što znamo kako bismo došli do bodova.“

Sa igračima se jutros na treningu pozdravio i Advan Kadušić koji zbog povrede neće moći da nastupi protiv Velsa i Lihtenštajna.

Reprezentativce su danas posjetili i generalni sekretar NS/FS BiH Jasmin Baković i izvršni direktor sektora za sport Elmir Pilav.

U21 reprezentacija BiH 23. marta u Zenici dočekuje Vels, dok će četiri dana kasnije gostovati Lihtenštajnu u Vaduzu.

(BIH.ba)