KoÅ¡arkaÅ¡ka selekcija BiH je veÄeras u Sarajevu u meÄu trećeg kola kvalifikacija za SP u dramatiÄnoj zavrÅ¡nici savladaal Belgiju rezultatom 72:70.

Selektor naÅ¡e selekcije DuÅ¡ko VujoÅ¡ević zahvalio se publici na navijanju te dao svoje viÄ‘enje veÄeraÅ¡njeg duela:

“Ova utakmica je imala veliki znaÄaj za oba tima. Mi smo ostali bez povrijeÄ‘enog Kikanovića, koji je imao gust raspored prije dolaska ovdje, a povrijedio nam se i MiloÅ¡ević. Izuzetno cijenim Belgiju, koja je imala odliÄne susrete i na Europskom prvenstvu. Dobro smo poÄeli utakmicu, kontrolisali smo rezultat, meÄ‘utim u nastavku smo napravili seriju pogreÅ¡aka. Ipak, Musa i Gordić su vezali nekoliko poena i uspjeli smo se vratiti. Imamo mnogo toga za analizirati, ali moramo biti sretni zbog pobjede i popraviti greÅ¡ke. Hvala publici koja nas je podržala, ali reprezentativni nivo mora biti veći. Moram da kažem da ne smijemo biti smjeÅ¡teni u hotelu, koji nema grijanje. To povećava rizik od povreda i bolesti i to nije za reprezentativni nivo”, kazao je VujoÅ¡ević i prokomentarisao naredni susret protiv Rusije:

“Rusi su jaka ekipa i favorit. Ipak, mi idemo pokuÅ¡ati pobjediti taj meÄ. VeÄeras smo postigli malo trojki, a Belgijanci su nas “natjerali” na to. Za mene je Halilović igraÄ utakmice. Musa je bio dobar i on joÅ¡ mora da radi kako bi postao igraÄ. Izuzetno je važno Å¡to se Buza vratio u reprezentaciju”.

BiH Äe 25. februara gostovati u Permu selekciji Rusije.

(BIH.ba)