Luka Menalo (21) po mnogima najbolji mladi igrač Premijer lige BiH jedan je od U21 reprezentativaca koji se našao na spisku Roberta Prosinečkog za prijateljske mečeve s SAD-om  i Meksikom.

Kako je rekao u razgovoru za BiH.ba, sretan je zbog poziva i očekuje da će upisati debi za seniorsku selekciju.

Razgovarao: Admir Vatreš, BiH.ba

“Radujem se pozivu. Očekujem da ću upisati nastup za A selekciju, što će mi puno značiti u daljnjoj karijeri”, ističe ovaj talentovani krilni napadač Širokog Brijega.

Ukoliko dobije priliku, nada se kako će je iskoristiti.

“Vidjet ćemo kakvi su planovi selektora. Nadam se ako dobijem svoju priliku da ću je iskoristiti i tako pokazati da zaslužujem više pažnje”.

Marinoviću velike zasluge

Sa U21 BiH je igrao šest puta. U tekućim kvalifikacijama zabio je golove Portugalu i Velsu. U martu predstoje mečevi protiv Velsa i Lihtenštajna, iz kojih priželjkuje maksimalan broj bodova.

“Mislim da možemo na EP, pogotovo ako iz predstojeće dvije utakmice uspijemo izvući maksimalan broj bodova. Zato se moramo što bolje pripremiti kako bi to ostvarili”.

Selektora Vinka Marinovića je označio kao jednog od glavnih “krivaca” za uspješne rezultate.

“Velike zasluge idu selektoru Marinoviću, jer nismo baš postizali neke bajne rezultate u prijašnjim godinama. Uobičajeno bi završili na petom-šestom mjestu, a sad smo došli u poziciju da se borimo za odlazak na EP”.

Klub odbio ponudu Željezničara

O njegovom odlasku iz Širokog Brijega pisalo se mnogo. Među interesantima se spominjao i Hajduk, ali kako Menalo tvrdi, službenih ponuda nije bilo.

“Trenutno ne znam ništa. Znam da nikakve službene ponude od Hajduka nije bilo. Vrlo je vjerovatno da ću ostati u Širokom Brijegu”.

Želio ga je i Željezničar, ali je Široki Brijeg odbio njegovu ponudu.

“Klub je odbio ponudu Željezničara, tako da ja nisam ni bio u mogućnosti da pregovaram”.

Ističe da je prioritet Širokog Brijega izlazak u Evropu.

“Cilj je svakako izlazak u Evropu, to je neki prioritet. Ako se dovoljno dobro pojačamo, mislim da možemo čak i još više”, zaključio je Menalo, koji je ove sezone u dresu Širokog Brijega na 22 nastupa postigao devet golova.

(BiH.ba)