Kadetski reprezentativac Bosne i Hercegovine i fudbaler njemačkog RB Leipziga Ermedin Demirović igra fenomenalno ove sezone.

Jučer je na programu bilo 25. kolo juniorskog šampionata Njemačke (regija sjever – sjeveroistok), a ekipa RB Leipziga deklasirala je Meppen rezultatom 6:2.

Ermedin Demirović počeo je meč od prve minute za RB Leipzig U19 i postigao tri gola. Naš kadetski reprezentativac postizao je golove u 25., 35., i 47. minuti, da bi iz igre izašao u 56. minuti.

Kolo prije kraja regularnog dijela, RB Leipzig zauzima prvo mjesto sa 54 boda, dok je Hannover drugoplasirani sa 53 boda.

Za kadetsku ekipu RB Leipziga, koja je obezbijedila prvo mjesto u regiji sjever – sjeveroistok i izborila plasman u play off, odigrao je 22 utakmice i postigao 15 golova.

Nakon odličnih partija za kadete, prekomandovan je u juniorski tim za koji je odigrao 5 mečeva i postigao tri gola, te pokazao zbog čega je jedan od najtaletovanijih igrača Njemačkoj.

Sedamanestogodišnji Demirović je u kvalifikacijama Elitne runde odigrao sva tri susreta za našu kadetsku selekciju i postigao jedan pogodak.

(Reprezentacija.ba)