Bez obzira na nezapamćenu frustraciju koju je fudbalska reprezentacija BiH u četvrtak navečer proizvela svojim navijačima, večerašnja utakmica protiv Gibraltara mora se dočekati hladne glave.

Svaki poraz unese destabilizaciju u fudbalski tim, a igrači poput naših koji se često čak i na terenu daju isprovocirati i psihički destabilizovati nakon poraza od Kipra sigurno će protiv Gibraltara zaigrati poljuljanog samopouzdanja. Ipak, sigurno je da i sa pola snage naši momci mogu bez problema savladati slabašni Gibraltar.

Gibraltaru treba zabiti što više golova zbog gol razlike koja će odlučivati prednost između ekipa sa istim brojem bodova.

BiH je još uvijek u igri za baraž, a naša grupa koja je do sada pružila niz iznenađujućih rezultata garantuje da je vrlo moguće kako će gol razlika upravo odlučiti između Bosne i Hercegovine i Grčke o ekipi koja će se plasirati u baraž.

Javnost je ogorčena i gotovo u stopostotnom postotku želi promjene u reprezentaciji i Fudbalskom savezu BiH.

Mehmed Baždarević nažalost do sada je pokazao kako mu ipak ne odgovara rad sa igračima našeg menateliteta i kako nema način da od bh. fudbalera izvuče njihov maksimum. Za mogući plasman u baraž trebaju nam dobre igre i rezutlati protiv Estonije i Belgije, a sada izgleda nemoguće da ovaj stručni štab to može napraviti.

Navijači su također svjesni kako je proces normalizacije Fudbalskog saveza BiH propao, te da danas Izvršni odbor Fudbalskog saveza BiH velikom većinom čine ljudi koji donose odluke isključivo zarad ličnog interesa ili interesa političkih stranaka i krugova kojima su odani.

Novac koji potroši, pojede i popije Izvršni odbor Fudbalskog saveza BiH i novac koji FS BiH troši na letove u biznis klasi i slični troškovi dovoljni su bili da pokriju plaćanje stručnog štaba reprezentacije koji bi iz naše reprezentacije izvukao maksimum.

Ovako je Bosna i Hercegovina gledajući i reprezentativni i klupski fudbal sigurno najneuspješnija u Europi od svih država u kojima je fudbal sport broj 1.

Gibraltar trebamo pobijediti sa što većom gol razlikom, a već sutra treba naći nova rješenja u stručnom štabu reprezentacije BiH i Fudbalskom savezu BiH koja mogu spasiti uništeno.

Navijači su, očigledno, ponovo spremni dati svoj doprinos u motivisanju čelnika FS BiH na promjene.

Isprobajte prediktor i predvidite rezultate i tabelu naše grupe.

(Reprezentacija.ba)