Reprezentacija BiH danas je trebala obaviti dva treninga u sklopu priprema za utakmicu protiv Kipra, ali će odlukom selektora trenirati samo u večernjim satima kao što su to uradili sinoć.

Iako su u Fudbalskom savezu BiH još sedmicama ranije posjetili Kipar kako bi se uvjerili u uslove u kojima će raditi naša reprezentacija, niko nije mogao utjecati na veliku vrućinu koja vlada u Nikoziji, a zbog koje je Mehmed Baždarević odlučio danas održati samo jedan trening.

Prijepodne selektor Baždarević iskoristit će da sa svojim igračima pogleda video analizu igara Kipra, te da individualno razgovara o zadacima sa svojim igračima.

Zmajevima će na raspolaganju biti hotelska teretana, kao i eventualno potrebni medicinski tretmani i masaže.

Najvažnija vijest iz Nikozije je da su svi pozvani Zmajevi spremni za utakmicu u četvrtak i da će Baždarević moći birati najbolji sastav.

Na raspolaganju selektoru su sljedeći igrači:

Golmani:

Asmir Begović (Bournemouth/Engleska), Ibrahim Šehić (Qarabag/Azerbejdžan), Kenan Pirić (Zrinjski/BiH),

Odbrana:

Ognjen Vranješ (AEK/Grčka), Toni Šunjić (Dynamo Moskva/Rusija), Ervin Zukanović (Genoa/Italija), Ermin Bičakčić (Hoffenheim/Njemačka), Sead Kolašinac (Arsenal/Engleska), Edin Cocalić (Mechelen/Belgija), Avdija Vršajević (Osmanlispor/Turska), Dario Đumić (Utrecht/Holandija), Jozo Šimunović (Celtic/Škotska)

Vezni red:

Miralem Pjanić (Juventus/Italija), Senad Lulić (Lazio/Italija), Edin Višća (Istanbul Basaksehir/Turska), Anel Hadžić (Videoton /Mađarska), Gojko Cimirot (PAOK/Grčka), Mato Jajalo (Palermo/Italija), Danijel Milićević (Gent/Belgija), Deni Milošević (Konyaspor/Turska)

Napad:

Edin Džeko (Roma/Italija), Vedad Ibišević (Hertha/Njemačka), Armin Hodžić (Dinamo Zagreb/Hrvatska), Kenan Kodro (Mainz/Njemačka), Riad Bajić (Udinese/Italija)

Utakmica Kipar – BiH na rasporedu je u četvrtak 31. augusta u 20,45 sati.

(Reprezentacija.ba)