Sarajevo i Zrinjski igraju derbi meč prvog kola PL BiH

Određen je novi termin predstojeće ligaške utakmice između FK Sarajevo i HŠK Zrinjski, piše zvanična stranica FK Sarajevo.

Prvobitno, derbi susret prvog kola Premijer lige BiH 2017/18 trebao je biti odigran u subotu sa početkom u 17.30h. Obzirom da je riječ o dnevnom terminu u mjesecu julu, gdje se očekuju visoke temperature i otežani uslovi za igru, Sarajevo se obratilo Nogometnog/ Fudbalskom Savezu BiH sa zahtjevom za promjenu termina utakmice, te je krajem prošle sedmice stigla potvrda o novom terminu.

Tako su Sarajevo i Zrinjski trebali otvoriti sezonu utakmicom u nedjelju, sa početkom u 20 sati, međutim, u toku jučerašnjeg dana Nogometni/ Fudbalski Savez BiH informisao je klubove, da je termin utakmice promijenjen zbog planiranog TV prenosa na subotu, sa početkom u 20 sati.

Ipak, konačna potvrda o terminu utakmice stigla je jučer u poslijepodnevnim satima od takmičarske komisije Nogometnog/ Fudbalskog Saveza BiH, te će Sarajevo i Zrinjski prvu utakmicu u novoj sezoni odigrati u nedjelju, 23. jula, sa početkom u 19 sati na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović-Hase”. Novi termin utakmice određen je zbog nastupa gostiju, ekipe Zrinjskog u međunarodnom takmičenju krajem naredne sedmice, kao i potreba TV prenosa.

Podsjećamo, poznate su i cijene ulaznica za predstojeću utakmicu između Sarajeva i Zrinjskog. U skladu sa objavljenom kategorizacijom pojedinačnih ulaznica, cijene su sljedeće: Tribina “Sjever – Vedran Puljić” – 5 KM, Tribina “Istok” – 8 KM, Tribina “Zapad” – 10 KM. Cijena ulaznica za djecu do 12 godina iznosi 2 KM za ovu utakmicu.

(Reprezentacija.ba)