Kada je Haris Tabaković ovog ljeta potpisao za Hoffenheim, trener Herthe se odmah suočio sa pitanjem ko je legitimni nasljednik dotadašnjeg golgetera Stare dame iz Berlina.

Hvalio je Christian Fiel najprije Lucu Schulera, zatim Floriana Niederlechnera, a ugledni Kicker piše kako su toplu temperaturu imale i riječi na račun povremenog reprezentativca Bosne i Hercegovine. 

“Smail? Najbolji je od svih njih. Nevjerovatno je tehnički spretan, kad ima zadnji dodir u šesnaestercu, gotovo ste sigurno da je to gol”, govorio je Hertin trener gledajući napadački trio s kojim raspolaže.

Zvučalo je to dobro, pogotovo za samog Prevljaka, ali gotovo šest sedmica kasnije nije ni na mapi. Doslovno. Ove sezone nije odigrao ni minute u 2. Bundesligi, iz utakmice u utakmicu uzalud čeka priliku, a o njegovom odlasku iz njemačke prijestolnice bilo je govora još ljetos.

U Herthi su nakon samo jedne sezone razmišljali da se raziđu sa Prevljakom, međutim njemu se nije išlo, želio se radom izboriti za mjesto, ali uzalud. Danas trener u napadačkoj hijerarhiji ima novajliju Schulera i veterana Niederlechnera koji se uglavnom koristi kao joker.

– Jedina dobra stvar za Prevljaka od početka sezone je rođenje drugog djeteta, piše Kicker koji je posvetio tekst našem napadaču.

Prevljak je u Herthu došao iz belgijskog Eupena. Prije toga je uspješno igrao u Austriji za Red Bull Salzburg i Mattersburg. 

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16