Zbog tragičnih dešavanja uzrokovanih poplavama i apokaliptičnih scena kojima svjedočimo u našoj zemlji, a koji za posljedicu imaju više izgubljenih života – Uprava FK Velež odlučila je odmah izdvojiti 30.000 KM vlastitih sredstava kako bi pomogla onima kojima je pomoć trenutno najpotrebnija.

Iz FK Velež napominju i da podržavaju sve aktivnosti koje provode humanitarne organizacije u našoj zemlji, te u skladu s tim žele i oni kao društveno odgovoran klub koji prije svega gaji empatiju i suosjećanje prema onima u potrebi, pomoći sada kada je pomoć najpotrebnija.

”Važno je da se ujedinimo i pokažemo solidarnost. Mi kao Uprava smo odmah izdvojili 30.000 KM iz osobnih sredstava koje smo uplatili na klupsku adresu.

Zbog toga smo odlučili omogućiti i ostalima koji žele pomoći, učiniti dostupnim transakcijski račun kako bismo prikupili što više sredstava koja će biti uplaćena ugroženim područjima. Dakle, onima kojima su najpotrebnija”, saopšteno je iz FK Velež.

Riječ je o pokretanju vlastite akcije FK Velež odnosno rukovodstva Rođenih, koji na ovaj način žele konkretnim potezima pomoći ljudima stradalim u poplavama.

Detalje Veležove akcije prikupljanja pomoći za nastradale u poplavama možete vidjeti OVDJE.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16