Katastrofalne poplave zadesile su Jablanicu i nekoliko drugih gradova BiH. Potvrđen je broj od 15 žrtava, a prekinut je magistralni put od Jablanice do Mostara.

Na stotine domaćinstava je uništeno, a solidarnost i pomoć stiže sa svih strana. Najbrojnije navijače grupe u BiH, Manijaci, Horde zla i Red Army već su objavili postove u kojima se stavljaju na raspolaganje za pomoć.

Također, i BH Fanaticosi su istakli spremnost da pomognu unesrećenima.

BH Fanaticos:

“Apelujemo na građane da pozovu broj koji je objavio Pomozi.ba – 17039, kako bi se pomoglo ugroženim u novonastaloj situaciji s poplavama.

Članovi BHF-a neka se obrate i prate instrukcije vodstva po gradovima i regijama zbog daljnjih dešavanja.”

Manijaci:

“Humanitarna organizacija Pomozi.ba otvorila je humanitarni broj za unesrećene u poplavama koje su zadesile našu zemlju jutros.

Ovim putem pozivamo sve navijače Željezničara da se odazovu akciji, daju svoj doprinos i da još jednom pokažemo da stojimo na braniku naše domovine. Pozivni broj je 17039.

Povodom poplava koje su zadesile našu zemlju, grupa će se staviti na raspolaganje za bilo kakav vid pomoći. U skorije vrijeme bit će objavljeni pozivi i informacije za način prikupljanja pomoći, ali i odlazak na pogođena područja.”

Horde zla:

“Nakon razornih poplava koje su pogodile gradove i naselja naše domovine, Udruženje navijača Fudbalskog kluba Sarajevo – Horde zla se stavlja na raspolaganje u svakom vidu pomoći nadležnim institucijama i organizacijama.

Pozivamo navijače FK Sarajevo i sve one koji su u mogućnosti da pomognu područjima pogođenim poplavama da se jave na mail: hordezlaunfks@gmail.com ili da doniraju 2.00KM pozivom na 17039.”

Red Army:

“Klub navijača Red Army se stavlja na raspolaganje svim spasilačkim službama na terenu, te pomaganje tim područjima stavljamo kao prioritet u našem djelovanju.

Zbog nastale situacije grupa neće prisustvovati narednom gostovanju i smatramo da smo korisniji na terenu kao pomoć našem narodu. Također prijave koje su izvršene za naredno gostovanje na Koševu možete refundirati u radnom vremenu fan shopa.

Za sve informacije našim članovima o načinu pomoći i odlasku bit će naknadne obavijesti i upute!”

(Reprezentacija.ba)