Meša ostaje sa tri pomoćnika

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine neće angažovati novog trenera u stručnom štabu reprezentacije BIH nakon što je u subotu razriješio dužnosti Stephane Gillija (43).

– Za sada se neće angažovati zamjena za gdin. Gillija. – poručili su kratko iz krovne kuće bh. fudbala.

Selektor Baždarević do kraja kvalifikacija tako ostaje sa dva pomoćnika Draganom Perićem i Igorom Jankovićem, te trenerom golmana Adnanom Gušom. Svima njima angažman u reprezentaciji BiH prvi je angažman u jednoj A reprezentaciji.

Popularni Meša istakao je kako izostanak Gillija neće negativno utjecati na rad reprezentacije, jer je naš stručni štab već sada napravio decidan plan rada do kraja kvalifikacija.

Razrješenje dužnosti Stephane Gillija došlo je nakon što je u tuči izbio zub grčkom reprezentativcu Giannisu Gianniotasu nakon remija BiH i Grčke 9. juna u Zenici.

Iako su navijači 100% na strani francuskog trenera odluka Saveza je logična, jer je Gilli napravio jedan od najvećih disciplinskih prekršaja u historiji europskog fudbala, pa je bilo za očekivati kako će ga i UEFA suspendovati. Ovako Fudbalski savez BiH šalje UEFA-i direktnu poruku o odgovornom shvatanju ozbiljnosti prekršaja koji se desio u Zenici, te time sigurno ublažava moguću težinu kazne za Muhameda Bešića, ali i Edina Džeku koji su također učestvovali u incidentu.

Razrješenje dužnosti za Gillija predstavlja praktično i kraj njegovog angažmana u reprezentaciji BiH, jer je njegov angažman dogovoren upravo do kraja kvalifikacija.

(Reprezentacija.ba)