Bh. napadač smatra da je prelazak u Mainz dobar korak za njegovu karijeru

Dojučeranji napadač španske Osasune i bh. reprezentativac Kenan Kodro (23) prije nekoliko dana je i zvanično potpisao četverogodišnji ugovor sa njemačkim Mainzom.

Sin nekadašnjeg napadača Barcelone i reprezentativca naše zemlje Mehe Kodre je tako napustio Španiju u kojoj je proveo cijelu svoju fudbalsku karijeru i pored toga što su za njegove usluge bili zainteresirani klubovi iz Primere.

Interes trajao dugo

Inače, Kodro je u prošloj sezoni Primere u 28 odigranih utamica postigao sedam golova, ali nažalost Osasuna nije izborila opstanak u elitnom društvu.

Naš mladi napadač je za Avaz.ba otkrio razloge odlaska iz Španije, očekivanja od novog kluba, ali i reprezentaciji BiH.

“Bilo je interesa od Mainza već duži period, ali moram reći kako su se i još neki klubovi interesovali za moje usluge. Odlučio sam se da odem u Njemačku, jer je to strašno kvalitetna liga, a i Mainz je dobar klub, tako da se nisam dvoumio niti jedne sekunde”, kazao je Kodro na početku razgovora.

Dobra odluka

Kodro će tako po prvi put u svojoj karijeri igrati izvan Španije. Kako je kazao nije mu baš jednostavno, ali je naglasio da je takav život profesionalnog fudbalera.

– Može se reći da je malo i teško, ali smatram da je prelazak u Mainz dobar korak za moju karijeru. Mislim da sam napravio dobru odluku – istakao je Kodro.

Za svoj novi klub ima samo riječi hvale, a odranije je upoznat sa kvalitetom Mainza.

“Znam prilično mnogo o klubu. Ima bogatu historiju, veliki igrači su igrali za Mainz u prošlosti. Smatram da je ovo tim u kojem mogu napredovati kao igrač. Mnogo mojih prijatelja koji su iz Njemačke su mi pričali o timu sve najbolje – kazao je Kodro.

Istakao je da ne zna da li će igrati u početnom timu Mainza u narednoj sezoni Bundeslige, ali da će se truditi kako bi uspio u tom naumu.

“Ne znam zaista. Moje je da radim, da treniram dobro i da se što prije adaptiram na novu sredinu i daj Bože da trener vidi koliko mogu i šta mogu, jer on posljednji odlučuje”, rekao je Kodro.

Nećemo se predati

U posljednjem susretu reprezentacija Bosne i Hercegovine je na Bilinom polju remizirala sa Grčkom. Kodro smatra kako je utakmica bila izuzetno teška, ali da i pored remija ništa nije izgubljeno.

“Grčka je kvalitetna reprezentacija. Oni su došli na Bilino polje da osvoje bod, što su na kraju i učinili. Mi smo trebali malo bolje igrati, ali i izbjeći provokacije, ali šta je tu je. Još uvijek ništa nije gotovo i naravno da ćemo se boriti do zadnjeg susreta kako bi izborili plasman na SP. Ja se ne predajem, reprezentacija se ne predaje, tako da mislim da su nam šanse iste kao i prije te utakmice sa Grčkom”, zaključio je Kodro.

(Reprezentacija.ba)