Skibbe najavio sličnu taktiku kao protiv Belgije

Selektor reprezentacije Grčke, Michael Skibbe, najavio je pohod na sva tri boda u susretu s BiH.

“BiH je možda malo kvalitetnija od nas u napadu, ali mi smo kvalitetniji kada je riječ o odbrani. Veoma sam zadovoljan načinom na koji je tim radio i radujem se utakmici. Taktički ćemo igrati slično kao protiv Belgije, gdje nismo prečesto gubili loptu, ali smo je gubili prebrzo. To moramo popraviti u utakmici protiv BiH ukoliko želimo osvojiti tri boda. Naš cilj je jasan, idemo na pobjedu i nadamo se plasmanu na SP”, rekao je Skibbe za grčku Gazzettu.

Skibbe se potom osvrnuo i na izjavu selektora našeg tima Mehmeda Baždarevića, koji je istakao kako njegovi igrači ne smiju nasjedati na provokacije Grka.

“Koliko ja poznajem svoje igrače, oni su vrlo skoncentrisani na svoj posao na terenu. Nikad ne izazivaju i nadam se da će tako biti i u ovom slučaju. Baždarević nije u pravu. S druge strane, znam ga kao veoma dobrog i korektnog kolegu te mi je drago što ću ga ponovo sresti”, dodao je njemački stručnjak.

Susret šestog kola grupe “H” kvalifikacija za SP između BiH i Grčke igra se u petak na stadionu Bilino polje u Zenici s početkom od 20:45 sati.

(Reprezentacija.ba)