Počele pripreme selekcije BiH pred duel sa Grčkom

Najbolji fudbaleri BiH 9. juna igrat će protiv Grka jednu od najvažnijih utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, javlja Fena.

Ermin Zukanović očekuje tešku utakmicu, ali vjeruje da će svi igrači biti na najvišem mogućem nivou za meč u Zenici.

– Imamo osam dana da se pripremimo za Grke. Još nismo svi došli na pripreme ali kada ekipa bude kompletirana neće biti problema da posao odradimo kako treba. U taboru reprezentacije imamo sposobne ljude koji će na odgovarajući način pripremiti igrače iza kojih je teška sezona. Ko je manje igrao i imao problema s povredama, kao što sam ja, morat će stisnuti i dati sve od sebe na svakom treningu da bi se vratio u formu – izjavio je Zukanović prije treninga.

Ne vjeruje da će Grci imati velikih problema zbog velikog broja novih igrača u timu.

– Oni će igrati svoju igru u Zenici. Vjerujem da će igrati defanzivnije kako bi ostvarili dobar rezultat. Sve će to ovisiti od nas. Moramo biti koncentrisani i pružiti dobar meč – rekao je defanzivac.

Mato Jajalo ističe da se BiH mora koncentrisati samo na svoju igru.

– Svako ko obuče dres BiH mora dati sve od sebe. Vjerujem da ćemo sami odlučivati o svojoj sudbini kao što je bio slučaj u prvom meču protiv Grka. Odmorili smo se i sada se svi na svoj način spremamo za meč protiv Grka – naglasio je Jajalo.

BiH i Grčka će odmjeriti snage 9. juna na stadionu ”Bilino polje” u Zenici.

(Reprezentacija.ba)