Pjanić posjetio Juventus Akademiju na Ilidži

Bh. reprezentativac i prvotimac italijanskog Juventusa, Miralem Pjanić danas je iskoristio reprezentativno okupljanje te je posjetio Juventus Akademiju, koja se nalazi na Ilidži.

“Lijepo je družiti se sa djeco i posjetiti ih, vidjeti koliko njima znači fudbal. Lično smatram da je veoma značjano da se djeci posveti pažnja. Ja nastupam za Juventus i ova akademija je jedna od mogućnosti za djecu, da ako se dokažu dođu do Juvea. Smatram da je ovo lijepa i pozitivna priča za djecu”, rekao je Pjanić.

Naša reprezentacija će u subotu igrati kvalifikacije za EP protiv Gibraltara, a Miralem smatra da moramo ostvariti sigurnu pobjedu.

“Favoriti smo i igramo kod kuće te definitivno moramo slaviti. Neće biti lako i u fudbalu se nikada ne zna, ali ne bi trebalo biti protblema sa Gibraltarom. Već u prvom poluvremenu trebamo riješiti meč, odigrati pametno bez panike i kartona”, istakao je Pjanić i osvrnuo se na nove igrače u A timu BiH:

“Pozitivno je za nas sve što su pozvani mlađi igrači. To im je prilika da vide šta znači igranje za reprezentaciju. Selektor je odabrao fudbalere, koji su u najboljoj formi i svi su zasluženo pozvani. Zajedno ćemo raditi, svi će imati šansu da se dokažu i to je pozitivna okolnost.”

(Reprezentacija.ba)