Mladi fudbaler Barcelone Alen Halilović koji je u nezvančnim utakmicama nastupio za seniorsku selekciju Hrvatske sve češće pokazuje svoju veliku povezanost sa Bosnom i Hercegovinom.

Jučer je nakon pobjede Sarajeva bordo igračima na svom zvaničnom Facebook profilu pobjedu čestitao njihov bivši saigrač i sadašnji fudbaler Dinama iz Zagreba Said Husejinović.

“To brate i ja sam iz Španjolske navijao za Sarajevo!” odgovorio mu je Alen Halilović sa svog zvaničnog profila, te na opasku Husejinovića da je znao da je Halilović “pitar” konstatovao: “Uvijek sam navijao za Sarajevo, a i Messiju ću morati reći da počne navijati za Sarajevo!”.

Zbog straha da bi Alen Halilović ipak mogao zaigrati za Bosnu i Hercegovinu šef tehničkog sektora Hrvatskog Nogometnog Saveza Romeo Jozak najavio je kako će od selektora Nike Kovača tražiti da Halilovića pozove da zaigra za Hrvatsku u nekom službenom meču.

Do tada, možda mladi talentovati fudbaler i obuče dres Bosne i Hercegovine, no gledajući ranija iskustva, teško je očekivati brzu reakciju Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

(Reprezentacija.ba)