Naši fudbalski reprezentativci sinoć su u 02,30 po našem vremenu završili trening na stadionu “Arena Pantanal” u Cuiabi.

Selektor Safet Sušić bio je zadovoljan obzirom da su mu na treningu bili na raspolaganju svi igrači koje je nakon uvodnih vježbi zagrijavanja i razgibavanja raspodijelio da međusobno podjeljeni u dvije ekipe odmjere snage.

Iako je do sada najčešće praktikovao da na treningu otvoreno pokaže koju ekipu uigrava, Pape je sinoć odlučio sakriti sastav, te je u potpunosti izmješao igrače.

aplikacija-slika

Premda rijetko kada ima običaj da, osim na sastancima “u četiri oka” u hotelu, individualno govori i radi sa igračima, poslije sinoćnjeg treninga odvojio je Izeta Hajrovića i Edina Džeku kojima je davao dodatne upute i sugestije.

Hajrović je protiv Argentine sa četiri šuta na protivnički gol bio najopasniji pojedinac u redovima naše reprezentacije, a najviše se od Džeke protiv Nigerije i Irana očekuju golovi, tako da nije slučajno da je upravo sa ova dva igrača Sušić dodatno razgovarao.

Na “Pantanal Areni” svi Zmajevi su normalno i bez zdravstvenih poteškoća završili trening, no Safet Sušić se u konačnici odlučio da sutra sigurno od prve minute neće računati na Sejada Salihovića, koji je sa travnjaka stadiona izašao sa desnom kopačkom u ruci.

(Reprezentacija.ba)