Nakon trosatne sjednice Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH generalni sekretar Jasmin Baković nagovijestio je da bi ime novog, mada je i Mehmed Baždarević u igri, selektor trebalo biti poznato 10. novembra za kada je zakazana naredna sjednica fudbalske vlade, prenosi Anadolu Agency (AA).

Na današnjoj sjednici formirana je stručna komisija koja će izvršiti analizu i iznijeti prijedloge Izvršnom odboru o tome hoće li Baždarević biti selektor ili će bh. tim voditi njegove nasljednik. U komisiji uz članove Komiteta za posredovanje u kojem su Ivica Osim, Sead Kajtaz i Duško Bajević biti i Zvjezdan Misimović.

“Izvršni odbor je na današnjoj sjednici jednoglasno konstatovao da u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji naša ‘A’ reprezentacija nije ostvarila cilj. Konstatovano je da je dosadašnjem selektor Baždareviću istekao ugovor sa posljednjom utakmicom kvalifikacija i trenutno smo bez selektora ‘A’ reprezentacije.

Na temelju toga se zadužuje Odbor za posredovanje, odnosno Osim zajedno sa Bajevićem i Kajtazom, uključujući i Misimovića, da do 1. novembra ove godine utvrde i definišu prijedlog novog selektora, koji će biti dostavljen Izvršnom odboru na dalje razmatranje. Naredna sjednica Izvršnog odbora zakazana je za 10. novembar“, naglasio je Baković nakon sjednice.

(BiH.ba)