Renfroe zbog povrede skloÄnog zloga neće igrati za naÅ¡u selekciju u kvalifikacijama za Eurobasket

Iz KoÅ¡arkaÅ¡kog saveza BiH je saopćeno da bh. reprezentativac Alex Renfroe neće igrati u kvalifikacijama za Eurobasket jer se joÅ¡ uvijek nije oporavio od povrede skoÄnog zgloba, piÅ¡e Klix.ba.

“ObavjeÅ¡tavamo javnost da se Alex Renfroe 23. augusta javio Ljekarskom timu koÅ¡arkaÅ¡ke reprezentacije BiH radi obavljanja pregleda u cilju utvrÄ‘ivanja njegovog zdravstvenog stanja i mogućnosti da nastupi u dresu reprezentacije BiH u predstojećim susretima kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Nakon Å¡to je izvrÅ¡en uvid u postojeću medicinsku dokumentaciju, obavljene su detaljne dijagnostiÄke pretrage te je konstatovano da je Renfroe u viÅ¡e navrata imao povredu desnog skoÄnog zglova. Posljednja od tih povreda datira od 9. augusta te je trenutno u toku lijeÄenje u NjemaÄkoj, za Å¡ta postoji validna medicinska dokumentacija. Dijagnoze koje je ljekarski tim reprezentacije BiH postavio nakon pregleda u cjelosti potvrÄ‘uju nalaze ljekara u NjemaÄkoj te sa žaljenjem konstatujemo da Alexovo zdravstveno stanje zahtijeva aktivno lijeÄenje, odnosno nastavak terapije i pauzu od sportskih aktivnosti”, navodi se u saopćenju KSBiH.

Renfroe je izrazio žaljenje što je prinuđen propustiti utakmice reprezentacije BiH te je kolegama poželio sreću. Uvjeren je da će reprezentacija i bez njega izboriti nastup na Eurobasketu.

Istakao je da će biti uz reprezentaciju kao navijaÄ, kao i da će kao igraÄ biti na raspolaganju selektoru.

On s nestrpljenjem Äeka novi nastup za reprezentaciju, Äim mu to dozvoli zdravstveno stanje, navodi Klix.ba.

(Reprezentacija.ba)