Trener i selektor u penziji Senad Kreso za Reprezentacija.ba komentariše aktuelnosti u našem fudbalu. Donosi kratak komentar o utakmici BiH – Njemačka.

Napredujemo!

Možemo se složiti da je vidljiv napredak naše fudbalske reprezentacije. Neki pokazatelji, kako ih imenova selektor Barbarez su – borba, karakter i moral.

Vidljivi tokom meča daju nadu da se ide u boljem pravcu nego do sada, bez obzira na loše rezultate.

Također svi se možemo nažalost složiti da nam je odbrana najslabiji dio našeg tima. Tačnije zadnja linija, njih pet – a posebno linija stopera, njih trojica. Ako pažljivo pogledamo finalne situacije kod primljenih golova, dva priznata i tri poništena gola, da se zaključiti sljedeljeće.

Ova tri poništena gola nismo primili zato što je protivnik bio u dubokom offside-u nego zbog iznenadujuće slabog postavljanja naših igrača i snalaženja u dotičnim situacijama pred našim golom.

Tih pet situacija u kojima su loše uloge imali naši odbrambeni igrači (dva priznata i tri poništena gola) je puno za jedan meč, puno slabosti za jedan tim bez obzira je li protivnik bio Luksemburg ili Njemačka.

Interesantna je izjava poslije meča selektora Barbareza o Tahiroviću i Tabakoviću.

“Tahirović je nešto posebno. Ima 21 godinu i igrao je na visokom nivou. Vjerujemo da će biti jedan od naših najboljih igrača u budućnosti. Rekao sam da stojim iza njega. Isto tako je sa Harisom Tabakovićem. Ne puštamo tako lako igrače. Vjerujte mi, momci će biti sve bolji.”

p.s. Haris Tabaković ima 30 godina. A ni riječi o Bajraktareviću, 19 godina, i njegovih sinoćnjih sedam minuta.

(Reprezentacija.ba)