Zrinjski je večeras u Mostaru u prvom susretu drugog pretkola kvalif. za Konf. ligu neočekivano izgubio od slovenske momčadi Bravo sa 0:1.

Trener Mario Ivanković govorio je na press konferenciji nakon meča.

“Definitivno da smo imali u prvom poluvremenu nekoliko dobrih prilika gdje nas nije sreća poslužila da bi nam Bravo sretno i spretno postigao taj gol i poslije tog gola imao je jednu odličnu šansu za 2:0. Tražili smo put, znali smo da su opasna ekipa i da im ne smijemo dati da krenu u tranziciju, evidentno je da su brži od nas”, rekao je Ivanković i dodao.

“Nemam šta da zamjerim momcima, htjeli su i trudili se i uz neku dozu sreće zaslužili su neriješen rezultat. Isto tako rekao sam da je ovo samo prvo poluvrijeme bez obzira bilo dobro ili loše imamo revanš u Sloveniji. Imamo sedam dana da se pripremimo i da idemo tamo”.

“Tako je. S drugim dijelom ne možemo biti zadovoljni. Bili smo oprezni da oni ne dođu do drugog gola, falilo je proboja po bokovima i šansi. Bilo je nekih akcija gdje smo mogli bolje reagovati, ali šta je tu je. Imamo za sedam dana popravni i da obradujemo naše navijače”.

Igrali ste, ali bez prilika u drugom dijelu? Jeste li zabrinuti?

“Ne slažem se vama. Ima rezona za takvo mišljenje kada se izgubi prva utakmica. Znali smo kvalitet Brava i da moramo igrati sigurno. Evidentno je da je protok lopte bio sporiji i da treba više raditi na tome. Isto tako mislim da smo prvo poluvrijeme imali 2-3 odlične prilike i nismo zabili, te smo na kraju jednostavno izgubili”

Foto: Reprezentacija.ba

Je li ova ekipa Zrinjskog “stara garda” i je li spremna za evropske izazove?

“Stara garda? Ne slažem se isto. To su momci koji znaju svoj posao i siguran sam da će se dignuti na veći nivo i u četvrtak da vas demantujemo. Potrefila se jednostavno takva utakmica, imamo popravni i to je to”.

Fali li Zrinjskom kreativnosti u veznom redu?

“Izgubili smo dvojicu igrača koji su donosili tu kreaciju prošle sezone. Dobili smo Mlinara i Posaveca koji je igrao, nadamo se da će se i Mlinar priključiti od idućeg meča. Nadam se da ćemo u skroz drugom izdanju biti u četvrtak”.

HŠK Zrinjski: Marić, Ćorluka, Baršić, Šunjić, Tičinović (76. Memija), Ivančić, Kiš (83. Sabljić), Savić (76. Ramić), Ćuže, Malekinušić (63. Abdurahimi), Mulahusejnović (63. Posavec).

NK Bravo: Orbanić, Španring, Jakšić, Miguel Rodrigues, Jovan, Ivanšek, Trdin, Štravs (67. Selan), Stanković (78. Hribar), Pečar (89. Šabotić), Tučić.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16