Nakon dvije sedmice, nastavlja se Liga šampiona. Na rasporedu su prve dvije revanš utakmice osmine finala, a kladionica Meridian ima najveće kvote na planeti i najraznovrsniju ponudu za klađenje.

Ako i dalje nemate nalog, nema problema. Svega par minuta je potrebno da se registrujete, a sve nove igrače kladionica MERIDIAN ČASTI SA 1.000: čak 500% bonusa i 500 besplatnih spinova čekaju samo tebe.

CHELSEA – BORUSSIA DORTMUND – 1 (1.95) X (3.65) 2 (3.95)

Chelsea je seriju loših rezultata prekinuo za vikend kada je savladao Leeds na svom terenu. Veoma male šanse izabranici Grahama Pottera imaju da završe unutar top 4 u Premijer ligi tako da je faktički jedini način da zaigraju u Ligi šampiona naredne jeseni osvajanje ovog takmičenja. Koliko je to tek “nemoguća misija”, lako bi mogao pokazati već ovaj meč.

Borussia Dortmund se nalazi u situaciji koju je malo ko očekivao prije nekoliko mjeseci. Borba za titulu u Bundesligi nije izgledala realno u trenutku kada je prvi dio sezone okončan, ali serija kikseva Bayerna dovela je do toga da su “Milioneri” stigli Bavarce na tabeli. Tim Edina Terzića je dobio svih 10 mečeva u drugom dijelu sezone, a na “Stamford Bridgeu” će biti zadovoljni i sa “iksom” ovaj put.

Izostanci:

Chelsea: Edouard Mendy (povreda), Armando Broja (povreda), Christian Pulišić (povreda), Mason Mount (upitan), Reece James (upitan), Thiago Silva (upitan)

Borussia Dortmund: Youssoufa Moukoko (povreda), Karim Adeyemi (upitan), Donyell Malen (upitan)

Međusobni skor: Jedini odigran meč pripao je Borussiji Dortmund prije tri sedmice kada je bilo 1:0 u Njemačkoj.

Kladionica Meridian ima najveće kvote na planeti i najraznovrsniju ponudu za klađenje.

Jedna od igara koju možete pronaći u raznovrsnoj ponudi Meridiana je “kombinacija duple šanse i više golova u nekom poluvremenu”.

U ponudi je svih devet različitih opcija, a mi ćemo izdvojiti tri:

1X&2> (pobjeda Chelsea ili neriješeno i više golova u drugom nego u prvom poluvremenu) – 2.45
12&1> (pobjeda Chelsea ili Bor. Dortmund i više golova u prvom nego u drugom poluvremenu) – 3.95 X2&1=2 (pobjeda Bor. Dortmund ili neriješeno i jednak broj golova u oba poluvremena) – 5.00

U Meridianu se možete kladiti i koja ekipa će proći u četvrtfinale. Kvota na Borussiu Dortmund je 1.65, a na Chelsea 2.40.

BENFICA – CLUB BRUGGE – 1 (1.45) X (4.70) 2 (7.20)

Benfica je već u prvoj utakmici odradila skoro kompletan posao kada se radi o prolasku u četvrtfinale Lige šampiona. Slavili su u Belgiji sa 2:0 i sada samo treba da ovjere prolaz. Lisabonski “Orlovi” fantastično stoje i u domaćem prvenstvu pošto su lideri sa čak osam bodova više od drugoplasiranog Porta.

Club Brugge je očito napravio veliku grešku kada je prije par mjeseci otpustio Carla Hoefkensa. Zamjerali su mu zbog slabih rezultata u domaćem prvenstvu, ali Scott Parker ne samo da nije unaprijedio stvari nego šampion Belgije sada izgleda još gore na terenu. Čuda su definitivno moguća u fudbalu, a jedno takvo je potrebno ovoj ekipi da prođe u četvrtfinale Lige šampiona.

Izostanci:

Benfica: Mihailo Ristić (povreda), Julian Draxler (povreda), Chiquinho (upitan), Goncalo Guedes (upitan)

Club Brugge: Andreas Skov Olsen (upitan)

Međusobni skor: Benfica je slavila 2:0 u Belgiji u prvom okršaju i to je jedini odigran međusobni meč do sada. Jedna od interesantnih igara iz sjajne ponude Meridiana je pogađanje da li će se desiti jedan od dva navedena scenarija.

Razne opcije su u ponudi Meridiana, a mi izdvajamo samo neke:

Neriješeno ili oba tima daju gol – DA (1.70) NE (2.10)
Pobjeda Club Bruggea ili manje od 2.5 gola na utakmici – DA (1.82) NE (1.92)
Pobjeda Club Bruggea ili više od 2.5 gola na utakmici – DA (1.55) NE (2.45)

U prvom primjeru, tip DA je dobitan ako ishod utakmice bude neriješen ili ako oba tima daju gol. Tip NE bi bio dobitan u slučaju da bilo koja ekipa trijumfuje i da jedan od timova ne postigne gol.

Osim najjačim kvotama na planeti i najvećim onlajn kazinom na Balkanu, kladionica Meridian se može pohvaliti i konstantnim promocijama na uplatu, kojima časti svoje igače.

Ovaj put, odlučila je da u martu na sve uplate karticama Maestro, Mastercard ili Visa, te vaučerima Kliker ili xBon igračima pokloni 10% od iznosa depozita. Fantastična prilika koja se ne propušta!

Bilo da svoj račun dopunjavate Klikerom, xBonom ili više praktikujete kartice, Meridian vam poklanja 10% bonusa na svaku uplatu.

(Sponzorisani tekst, 18+)