Selektor koÅ¡arkaÅ¡ke selekcije BiH Adis Bećiragić govorio je na zvaniÄnoj press konferenciji poslije poraza Zmajeva od Litvanije u odluÄujućem meÄu za prolaz u osminu finala na Eurobasketu.

BiH je na kraju ostala bez osmine finala, a Bećiragić je bio razoÄaran Å¡to nismo proÅ¡li dalje.

“RazoÄaran sam jer ne idemo u drugu fazu u Berlin. Ipak, Litvanija je bila mnogo bolja. Mislim da je ovo prva utakmica u grupi koju smo izgubili od ekipe koja je bila bolja od nas. TakoÄ‘er, Å¡aljem svima pozdrave od selektora Vedrana Bosnića, koji je bio tu prije mene. Drago mi je Å¡to su svi uživali u naÅ¡im igrama i da smo uÄinili ljude ponosnima”, kazao je selektor i dodao:

“Ova grupa je bila najteža. Sastavljena je od ekipa koje su kao trebale da nas pobijede. Mi smo dokazali sa smo u Äetiri susreta bili ili bolji ili egal sa protivnicima. Tim sam zadovoljan. Da smo imali duže pripreme, možda bi i igrali bolje. NajviÅ¡e sam zadovoljan svojim igraÄima. U poÄetku je izgledalo da ćemo imati velikih problema, ali prelijepo je bilo raditi s njima kada su otvorili svoja srca. JoÅ¡ jednom im se zahvaljujem.”

KoÅ¡arkaÅ¡e BiH u novembru oÄekuju utakmice kvalifikacija za SP.

“Imamo Å¡anse za plasman na Svjetsko prvenstvo. Skoro svi su mladi momci. Ovo bi mogao biti kostur za osam godina, znaÄi dva olimpijska ciklusa. Možda je Halilović malo stariji, ali mislim da ostali mogu biti tu i da mogu odigrati osam godina zajedno. Prije svega moramo naći naÄin da Garzu i Alibegovića stavimo kao domaće igraÄe, kao Å¡to i jeste realno. To bi nam moglo pomoglo. Mi smo imali planove da u BiH napravimo kampove da pronaÄ‘emo joÅ¡ pet igraÄa koji bi mogli igrati na ovom nivou”, istakao je Bećiragić.

(Reprezentacija.ba)