KoÅ¡arkaÅ¡ice BiH u subotu (12. februar) od 07,00 sati u Osaki uz direktan TV prijenos na kanalu Sport Klub 1 igraju meÄ kvalifikacija za SP 2022 protiv Kanade.

BiH je trebala u Äetvrtak igrati susret prvog kola grupe C protiv Bjelorusije, ali Bjeloruskinje zbog COVID-19 nisu doputovale u Japan i neće nastupiti u kvalifikacijama.

S druge strane, Kanađanke su u prvom kolu poslije produžetaka izgubile od Japanki sa 79:86.

Selektor Goran Lojo za susret protiv Kanade raÄuna na 11 igraÄica, a zbog povrede neće igrati Marica Gajić.

Kladionice daju blagu prednost Kanađankama u ovom duelu. Kladionica Meridian dan pred susret nudi kvotu 1.45 na trijumf Kanade. Ostale kvote sa ovog susreta možete vidjeti ovdje.

“Nažalost, Bjelorusija nije ovdje zbog korona virusa i kako sad stvari stoje sve tri reprezentacije su sve kvalifikovale na SP. Mi se spremamo za ove dvije utakmice kao da su takmiÄarskog karaktera, iako to vjerovatno neće biti. Želimo se pokazati u najboljem izdanju. osvojili smo peto mjesto na EP i stvorili sebi Å¡ansu da zaigramo i u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i ispiÅ¡emo historiju naÅ¡e zemlje”, poruÄio je Lojo na zvaniÄnoj press konferenciji.

Kapitenka Milica Deura poruÄuje da će njene saigraÄice i ona dati sve od sebe kako bi u najboljem svjetlu predstavili BiH.

“Spremamo se za dvije utakmice, a joÅ¡ uvijek se privikavamo na vremensku razliku koja je osam sati. Iako smo doputovali prije par dana, organizam se joÅ¡ nije navikao. Obećavamo da ćemo dati sto posto kako bi u najboljem svjetlu predstavili BiH. Kao Å¡to selektor kaže, prvi put igramo ovaj turnir i to je historijski nastup za naÅ¡u državu Bosnu i Hercegovinu”, rijeÄi su Deure.

Selektor Lojo za meÄ sa Kanadom raÄuna sljedećih 11 koÅ¡arkaÅ¡ica: Milica Deura, Jonquel Jones, Nikolina Babić, Matea Tavić, AnÄ‘ela Delić, Nikolina Delić, Miljana Džombeta, Nikolina Džebo, Dragana Domuzin, Sara Heljić i Hanna Halilović.

(Reprezentacija.ba)