KoÅ¡arkaÅ¡ku reprezentaciju Bosne i Hercegovine oÄekuju utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. godine u Japanu, Filipinima i Indoneziji, a uoÄi prvog meÄa protiv ÄŒeÅ¡ke održana je press konferencija na kojoj se obratio selektor Vedran Bosnić.

Zmajevi igraju protiv ÄŒeÅ¡ke Republike u Skenderiji 26. novembra, a tri dana kasnije gostuju Bugarskoj. Selektor Bosnić nada se velikoj podrÅ¡ci navijaÄa.

“Dugo nismo igrali kod kuće. Mislim igrali smo balon u Sarajevu, ali nažalost bez publike. Ovi momci su otiÅ¡li na Evropsko prvenstvo kada je malo ko mislio da će oni to uspjeti. Zaslužili su u petak da napunimo dvoranu koliko možemo. Ako su to Äetiri hiljade, da onda bude Äetiri hiljade ljudi. I da dobiju taj pljesak, novu energiju i da nam pomognete svima da odigramo Å¡to bolju utakmicu u petak i da probamo pobijeditiâ€, rekao je Bosnić.

Selektor naše reprezentacije osvrnuo se i na Češku koja dolazi oslabljena u Sarajevo.

“Znamo da nema Veselog i Satoranskog. Za ove ostale, ako vi znate recite nam. Mi ne znamo 100% koji su to da neće doći. To je jako dobra ekipa. Igrali su Olimpijske igre. Naravno da su mnogo jaÄi Veselim i Satoranskim. To je jako dobra ekipa koja igra dugo zajedno, koja trÄi tranziciju jako dobro. Svi Å¡utiraju. Visoki igraÄi se izvlaÄe i Å¡utiraju. Imaju istog trenera dugi niz godina. Igraju uglavnom isti sistem. Ne bih puno priÄao o njima, već o nama. Mi želimo pobjedu. Oni jesu jaki, ali mi želimo pobjeduâ€, istakao je naÅ¡ selektor.

Bosnić je upitan i da li naša reprezentacija može biti prva u grupi.

“Ono Å¡to mogu reći jeste da ćemo se za svaku utakmicu dobro pripremati i željeti pobijediti. Ako to bude dovoljno da budemo prvi, bit ćemo prvi. Mi gledamo na ove kvalifikacije da budemo meÄ‘u prvih tri, jer nam to donosi drugi krug kvalifikacijaâ€, dodao je Bosnić.

(Reprezentacija.ba)