Košarkaški savez Turske izabrao je bh. trenera Samira Seleskovića za predavača na elitnom međunarodnom seminaru za trenere koji se organizuje svake godine.

Selesković će tako predavati zajedno sa nekolicinom drugih najboljih turskih trenera među kojima su osvajač Eurolige Ergin Ataman koji je aktuelni trener Efesa, ali i selektor muške košarkaške reprezentacije Turske Orhun Ene.

Seminar je obavezan za trenersku licencu i ove godine će se održati 2., 3. i 4. jula.

Inače, Seleskovićeva tema na ovogodišnjem seminaru je podijeljena u dva dijela. Prvi dio se odnosi na rad igračima na perimetru, odnosno na pozicijama jedan, dva i tri, a drugi dio je rad sa centrima, tačnije pozicije četiri i pet.

Selesković, član prve košarkaške reprezentacije BiH koja je igrala Eurobasketu 1993, već godinama sa velikim uspjehom radi kao trener u Turskoj gdje je bio pomoćnik Boši Tanjeviću u Fenerbahceu i Turskoj reprezentaciji, ali i samostalno radio u seniorskim klubovima u i van Turske.

Ovaj rođeni Sarajlija je već četiri godine trener za razvoj najtalentovanijih igrača u turskom Tofasu, gdje je i tehnički koordinator svih omladinskih selekcija.

(Reprezentacija.ba)