Nekadašnji generalni sekretar Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine Harun Mahmutović dobio je na Općinskom sudu u Sarajevu prvostepenu presudu protiv krovne kuće bh. košarke koja će mu morati isplatiti stotine hiljada KM, piše Klix.ba.

“Na svijetu postoji 7,5 milijardi miÅ¡ljenja, a istina je samo jedna! U ‘mrtav’ KS BiH doÅ¡ao sam s namjerom da donesem ‘Zlato’ Bosni i Hercegovini. Da pokažem da možemo, da vrijedimo! Znaju to oni koji me poznaju. Oni koji me ne poznaju pisali su svaÅ¡ta, mnogi prepriÄavali. Zbog takvih sam tužio KS BiH. Tri godine trajao je proces dokazivanja mog rada, utvrÄ‘ivanje Äinjenica ko je kome i koliko dužan. Sud je potvrdio da sam svojim novcem finansirao koÅ¡arkaÅ¡ke reprezentacije BiH, a niko nije iznio niti jedan, jedini dokaz da sam ukrao 1 KM. Pravda možda jeste teÅ¡ko dostižna, ali nije bio lagan ni put do ‘Zlata’. Znanje, rad i upornost u konaÄnici uvijek pobjeÄ‘uju. Nemojte nikada odustati”, napisao je Mahmutović iz priloženi dokaz presude na kojoj je prekrižen iznos odÅ¡tete, ali kako Klix.ba saznaje, ona iznosi nekoliko stotina hiljada KM.

InaÄe, presuda je donesena joÅ¡ 1. aprila, ali su je Mahmutović i KoÅ¡arkaÅ¡ki savez BiH dobili tek nedavno.

Mahmutović je tužio KS BiH 2016. godine od kojeg je tražio isplatu pola miliona KM koje mu duguju, dok je savez tužio njega tvrdeći da su ugovori lažni. Tako je nekadaÅ¡nji predsjednik Upravnog odbora KS BiH Nihad Imamović tvrdio kako on nije stavio svoj potpis na ugovore s Mahmutovićem, koji je u meÄ‘uvremenu i javno objavio rezultate grafoloÅ¡kog vjeÅ¡taÄenja u kojim se navodi kako je potpis autentiÄan, odnosno da je Imamović potpisnik spornih ugovora sa Mahmutovićem.

“Nema tih miliona koji mogu platiti jednu suzu moje mame, a ni ono kroz Å¡ta je proÅ¡la moja porodica! Nema ni tog novca koji može donijeti sreću koju sam osjećao dok smo pobjeÄ‘ivali Å paniju, Francusku, Italiju, Tursku, Litvaniju, GrÄku, NjemaÄku… a i naÅ¡e komÅ¡ije – susjede”, dodao je Mahmutović u svom obraćanju na druÅ¡tvenim mrežama.

InaÄe, Mahmutović je bio generalni sekretar KS BiH od 12. jula 2010. do 20. februara 2016. godine.

(Reprezentacija.ba)