KoÅ¡arkaÅ¡ka reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će u tuzlanskom Mejdanu doÄekati GrÄku u drugom kolu kvalifikacija za Eurobasket, a tim povodom održana je press konferencija na kojoj su govorili direktor muÅ¡ke koÅ¡arkaÅ¡ke reprezentacije, Samir Avdić, te selektor Zmajeva, Vedran Bosnić.

Vrijedi joÅ¡ jednom pogledati! Bh. koÅ¡arkaÅ¡i u dramatiÄnom finiÅ¡u slavili u Latviji

– Vraćamo se sa pobjedom nad Latvijom. Putovanje, uvjeti, sve je od prvog dana uÄinjeno na visokom nivou. Iskoristiću priliku da se zahvalim KS Latvije na gostoprimstvu. OÄekuje nas drugi meÄ u Tuzli, oÄekujemo punu dvoranu. Mejdan, hram koÅ¡arke, nema sumnje da će biti ispunjen do posljednjeg mjesta. Tuzla zna i voli koÅ¡arku i iskreno se nadam da će sve proteći u najboljem redu i da ćemo slaviti pobjedu, rekao je direktor muÅ¡ke koÅ¡arkaÅ¡ke reprezentacije, Samir Avdić.

Selektor naÅ¡e reprezentacije, Vedran Bosnić, respektuje GrÄku, ali respektuje i svoje momke i najavljuje da će naÅ¡a reprezentacija ići na pobjedu protiv GrÄke.

– Mnogo mi je drago da je utakmica u Tuzli. Lijepe utakmice me vežu za Tuzlu. Nadam se da će nam publika pomoći da pobijedimo GrÄku. Mnogo bitno je Å¡to nas krasi dobra atmosfera GrÄka je jako dobra reprezentacija. Dosta je tu igraÄa koji su igrali u Pao Ioli. Respektujemo ih, ali respektujemo i sebe i idemo na pobjedu protiv njih. Minja MiloÅ¡ević je igrao utakmicu pod povredom, ima bolove, nadamo se da će biti bolje u naredna 24 sata pa ćemo vidjeti hoće li moći igrati. Atmosfera je da svi hoće da daju maksimum. Grci imaju tu sredinu koja igra zajedno. Krasi ih timska, statiÄna koÅ¡arka 5 na pet. Imaćemo drugaÄiju utakmicu nego u Latviji. Mi njih moramo napasti, biti agresivni i viÅ¡e trÄati od njih. Biće to jedna fiziÄka utakmica sa dosta fokusa. Moramo praviti Å¡to manje greÅ¡aka. NaÅ¡a prednost je pun Mejdan i naÅ¡e zajedniÅ¡tvo, rekao je Vedran Bosnić.

Zmajevi su jutros imali Å¡uterski trening, a do utakmice sa Grcima imaće joÅ¡ dva treninga, jedan veÄeras i joÅ¡ jedan Å¡uterski ujutru.

Utakmica sa Grcima igra se sutra od 20.00, a Mejdan je gotovo potpuno rasprodat i ostalo je još stotinjak ulaznica.

(Reprezentacija.ba)