Oglasio se Fudbalski savez Grčke 

Fudbalski savez Grčke reagovao je nakon sinoćnjih događanja na susretu kvalifikacija za SP između Grčke i BiH.

“Fudbalski savez Grčke duboko žali zbog neprihvatljivog transparenta s fašističkim sadržajem tokom jučerašnjeg susreta između Grčka i Bosne i Hercegovine, koje osuđujemo na apsolutan i nedvosmislen način. Taj gnusni čin je protivan fair – playu, sportskom duhu fudbala i grčkom gostoprimstvu. Ovaj potez marginalizirane manjine ne izražava ni na jedan način mišljenje većine naših navijača. Grčki savez osjeća obavezu da se izvini zbog neprimjerenog ponašanja navijača Fudbalskom savezu BiH i prijateljskom narodu ove zemlje”, stoji u saopštenju na zvaničnoj stranici Fudbalskog saveza Grčke.

Ministar kulture i sporta Grčke Giorgos Vasiliadis jutros je u svom pismu naveo kako traži da se odmah identificiraju i uhapse osobe koje su sinoć na stadionu “Georgios Karaiskakis” u Atini na fudbalskoj utakmici između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Grčke podigle transparent “Nož, žica, Srebrenica”.

Također, na zvaničnoj Facebook stranici Fudbalskog saveza Grčke je objavljena fotografija, na kojoj se osuđuje sramotno ponašanje dijela grčkih navijača.

(Reprezentacija.ba)