Naš veznjak prokomentarisao nevjerovatan poraz od Zenita

Bh. reprezentativac i član Maccabi Tel Aviva, Haris Medunjanin (31), bio je jedan od najboljih pojedinaca meča prvog kola Evropske lige sa Zenitom, koji je njegov tim izgubio s 3:4, unatoč činjenici da je imao tri gola prednosti.

Izraelcima nisu pomogla ni dva fantastična pogotka našeg veznjaka, koji je kao razlog poraza naveo neprofesionalnost.

“Nije bilo profesionalno s naše strane da se tako opustimo. Moramo znati da se utakmica igra ne 90, već 95 ili 96 minuta. Ovo nam se događa već drugi put – prvo protiv Beitara, a sada i protiv Zenita. Moramo ostajati fokusirani sve dok utakmica ne završi”, rekao je Medunjanin, dodavši kako je crveni karton dosta utjecao na kranji ishod meča.

“Poraz je nevjerovatan ali takve se stvari dešavaju u fudbalu. Svi smo bili u šoku. Poremetio nas je i crveni karton za našeg igrača koji možda nije zaslužio da bude isključen, ali ne želim pričati o sudcima. Igrali smo sjajno 80 minuta, dominirali smo protiv ekipe koja je izuzetno iskusna u evropskim takmičenjima ali smo posustali. Nadam se da smo nešto naučili iz ovoga”.

Medunjanin smatra da njegov tim može do drugog kruga takmičenja.

“Ako budemo igrali kao u većem dijelu utakmice protiv Zenita, onda imamo dobre šanse da se plasiramo u drugi krug”, zaključio je Medunjanin.

(Reprezentacija.ba)