Igrači zadovoljni nakon testiranja

Selektor reprezentacije BiH Mehmed Baždarević je zajedno sa svojim pomoćnicima u utorak okupio 29 igrača iz Premijer lige BiH.

Igrači su se okupili u Trening centru NFSBIH u Zenici gdje je obavljeno testiranje pomenutih igrača kako bi selektor imao bolji uvid kada je u pitanju izbor igrača za nacionalni tim.

“Mislim da je ovo dobra stvar da vidimo uvid u našu ligu, Također, dobro je da igrači osjete kako to izgleda biti u A reprezentaciji. Kvalitet Premijer lige je sve bolji i sigurno da će od naredne sezone biti na višem nivou” , izjavio je Igor Janković, pomoćnik Baždarevića.

Na spisku se našlo po sedam igrača iz Željezničara i Zrinjskog, po četiri iz Sarajeva i Slobode, po dva iz Širokog Brijega, Radnika i Čelika, te jedan iz banjalučkog Borca.

Veznjak Željezničar Adnan Zahirović je ranije imao status reprezentativca naše zemlje.

“Drago mi je što me selektor pozvao na okupljanje. Mislim da je ovo odlična prilika za sve igrače da pokažu šta znaju. Na nama je da se dokažemo i nadamo se pozivu za prijateljske i kvalifikacione utakmice. Premijer lige je bolja iz godine u godinu i Savez je uradio puno toga na kvalitetu lige”, poručio je Adnan Zahirović.

“Sjajno je biti ovdje među ovim momcima i sa selektrom te stručnim štabom. Nadam se da ćemo opravdati ovaj poziv i nastojat ćemo da se nametnemo selektoru. Ekipe u Premijer ligi su veoma kvalitetne. Borba za prvaka, ali i za opstanak je uvijek neizvjesna”, riječi su igrača Zrinjskog Ognjena Todorovića.

Mladi veznjak Sarajeva Samir Radovac se također našao na spiku igrača iz Premijer lige koji kandiduju za poziv u “A” tim BiH.

“San svakog igrača je dobijete poziv na okupljanje reprezentacije. Potrebni su red, rad i disciplina i može se izboriti mjesto u A selekciji. Naša liga ima puno mladih i kvalitetnih reprezentativaca i nadam se da će jednog dana oni zaigrati za seniorsku reprezentaciju”, Samir Radovac.

Najmlađi pozvani igrač bio je fudbaler Borca Ajdin Redžić koji je poručio:

“Osjećaj je fenomenalan. Najmlađi sam i hvala selektoru na pozivu. Nastup u reprezentaciji je san svakog fudbalera i nadam se da će u budućnosti biti sve bolje i bolje.”

U priloženom snimku poslušajte i izjave fudbalera Aleksandra Kosorića i Tomislava Tomića, kao i tehničkog direktora Fudbalskog saveza Denijala Pirića, te selektora Mehmeda Baždarevića.

(Reprezentacija.ba)