Selektor Mađarske Marco Rossi je objavio spisak igrača za duele sa Bosnom i Hercegovinom i Njemačkom u Ligi Nacija.

Mađarska će 11. oktobra na svom terenu dočekati Nizozemsku, a tri dana kasnije gostuje u Zenici.

Selektor Rossi je pozvao 24 igrača, a na spisku nema standardnog golmana Petera Gulascija.

Ne možemo računati na Petera Gulascija. Nedavno se oporavio od povrede koljena i želimo da ga sačuvamo kako ne bi bilo drugih povreda. On će se fokusirati na obaveze u klubu. U interesu reprezentacije je da i da osiguramo zamjene za njega”, kazao je Rossi i osvrnuo se na mečeve sa Nizozemskom i BiH:

“Nizozemci su veliki favoriti protiv nas. Oni se sa Njemačkom bore za prvo mjesto u našoj grupi. Ta utakmica nam je važna, ali susret protiv BiH nam je mnogo važniji. Moramo ih pobijediti kako bi izbjegli ispadanje iz A Lige Nacija.”

Spisak selekcije Mađarske za naredna dva meča u Ligi Nacija:

Golmani: Dénes Dibusz (Ferencvárosi TC), Péter Szappanos (Al Fateh SC), Balázs Tóth (Blackburn Rovers)

Odbrana: Botond Balogh (Parma), Endre Botka (Ferencvárosi TC), Márton Dárdai (Hertha BSC), Attila Fiola (Újpest FC), Willi Orbán (RB Leipzig), Kornél Szűcs (Plymouth Argyle FC)

Vezni red: Bendegúz Bolla (Rapid Wien), Mihály Kata (MTK Budapest), Miloš Kerkez (Bournemouth), Ádám Nagy (Spezia Calcio), Zsolt Nagy (Puskás Akadémia FC), Loic Nego (Le Havre AC), Tamás Nikitscher (Kecskeméti TE), András Schäfer (Union Berlin)

Napad: Martin Ádám (Asteras Tripolis), Kevin Csoboth (FC St. Gallen), Dániel Gazdag (Philadelphia Union), Krisztofer Horváth (Újpest FC), Roland Sallai (Galatasaray), Dominik Szoboszlai (FC Liverpool), Barnabás Varga (Ferencvárosi TC).

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16