Selektor Nizozemske Ronald Koeman (61) govorio je na zvaničnoj press konferenciji uoči večerašnjeg duela Lige Nacija protiv BiH.

Komenan je na startu konferencije još jednom ponovio je krilni napadač Steven Bergwijn završio poglavlje u reprezentaciji dok je on selektor.

Bergwijn je iz Ajaxa prešao u saudijski Al Ittihad, a Koeman je javno kazao da više ne računa na njega zbog odlaska u S. Arabiju.

Koeman se nada da će njegova reprezentacija nastaviti sa napretkom u narednim godinama te najavljuje da će njegov tim i protiv BiH igrati ofanzivno.

“Moramo poboljšati niz aspekata u našoj igri. Mislim da možemo napredovati, a to se odnosi i na momke koji su nam se pridružili i koji će nam se pridružiti u naredne dvije godine. Kao tim možemo mogućnost izvršiti pritisak na protivnika. Radili smo na tome, ali to treba još poboljšati.

Selektor Nizozemske smatra da pojedini igrači u njegovoj selekciji ne mogu odigrati dvije utakmice po 90 minuta.

Ima igrača, koji prema mom mišljenju, ne mogu igrati dva susreta po 90 minuta. Tu postoji razlika i to ćemo uzeti u obzir. Naravno da želimo vidjeti igrače na određenim pozicijama, ali vidjet ćemo u kakvom ćemo sastavu igrati”, rekao je Koeman i dodao:

“Imamo ofanzivce kojima je ponekad teško da budu sto posto fokusirani na defanzivne zadatke. Na ovo smo obraćali pažnju i prije Europskog prvenstva. Sve je to proces. To mora biti jasno i igračima koji nemaju defanzivne zadatke u svojim timovima. Sve to zavisi od koncentracije, oštrine i razmišljanja.”

Utakmicu Nizozemska – BiH direktno prenosi BHRT1.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16