Rijeka je objavila intervju sa Amerom Gojakom (27) nakon što je potpisao ugovor sa ovim hrvatskim klubom.

U Rijeci ne kriju što su doveli igrača koji ima veliko iskustvo u hrvatskom šampionatu i čak šest titula prvaka i tri pehara kupa koliko ih je osvojio sa Dinamom.

– Dugo sam vremena bio u kontaktu s ljudima iz kluba, osjetio sam pozitivnu energiju, da me žele ovdje. Jako sam sretan što sam došao u veliki klub kao što je Rijeka. – rekao je Amer Gojak u uvodu.

Gojak je povratnik u HNL kojeg je pratio i kojeg dobro poznaje. Da li će na Rujevicu donijeti svoje znanje osvajanja trofeja? Osim šest u Hrvatskoj, u CV-u ima i dvije titule prvaka Mađarske.

– Radit ćemo dan po dan pa ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti. Nadam se da ću i ovdje osvajati trofeje. Oni će doći kao plod dobrog rada, a ja se nadam da ću svojim iskustvom i igrama dati doprinos da na kraju sezone svi zajedno slavimo. Liga je uzbudljiva, puno je kvalitetnih igrača došlo u HNL. Imamo dobru momčad sposobnu da se borimo za prvo mjesto i kup.

Iako je u zadnje vrijeme bio bez utakmica, Gojak je održavao spremu i uskoro bi trebao biti na svojoj najboljoj razini.

– Fizički se osjećam odlično, dosta sam radio na sebi i spreman sam za nove izazove. Nadam se da ćemo u prvom redu imati uspješnu sezonu kao klub, a onda i da ću ja osobno biti uspješan.

Press službu Rijeke zanimalo je i pitanje reprezentacije BiH. Gojak je bio jasan i direktan.

– Dobrim igrama u dresu Rijeke želim se vratiti u reprezentaciju. Svi znaju šta reprezentacija meni znači. Dres reprezentacije je uvijek moj san. – zaključila je nekadašnji kapiten U21 BiH i igrač sa 35 nastupa za A tim za koji je dao četiri gola.

Rijeka je nakon pet kola druga u Hrvatskoj sa gol razlikom 11:1. Upravo su jedini gol primili u petom kolu protiv Dinama protiv kojeg su igrali 1:1.

Gojaka u Rijeci čeka Stjepan Radeljić, a navodno narednih dana stiže i Luka Menalo.

(Reprezentacija.ba)