Golden Matrix Group, Inc. (NASDAQ: GMGI), vodeća kompanija regiona u proizvodnji i licenciranju online gaming platformi i sadržaja, nedavno je objavila izvrsne finansijske rezultate za drugi kvartal 2024. godine.

Rezultati pokazuju snažan rast i potvrđuju uspješnost poslovnog modela Kompanije.

  • U drugom kvartalu 2024. godine, Golden Matrix je zabilježio impresivan rast prihoda u iznosu od 39.4 miliona dolara, što je rast od 75% u poređenju sa istim periodom prethodne godine
  • Ukupni prihodi za prvu polovinu godine porasli su za 41% i dostigli 64,3 miliona dolara Ovaj trend rasta, koji se nastavlja iz prethodnih kvartala, potvrđuje snagu i stabilnost Golden Matrix-a u dinamičnom gaming sektoru
  • Bruto dobit u drugom kvartalu bila je 21.7 miliona dolara, što je rast od 31%
  • Ukupna bruto dobit za prvu polovinu godine iznosi 39.4 miliona dolara, što je rast od 17%, dostigavši 39,4 miliona dolara

U okviru Golden Matrix grupacije posluju:

  • Meridianbet, najveći i najstariji priređivač u regionu
  • Expanse Studios, najbrže rastući iGaming studio za proizvodnju igara
  • Mexplay, najpopularnija online casino platforma Južne Amerike
  • GM-AG – najveća globalna platforma za proizvodnju i licenciranje softverskih rješenja u oblasti gaminga

Meridianbet Group, koja je postala dio Golden Matrix-a sredinom 2024. godine, nastavlja sa liderskim statusom u okviru grupacije, sa prisustvom u 18 jurisdikcija širom svijeta.

Ova akvizicija je dodatno osnažila poziciju Golden Matrix-a na globalnom tržištu, omogućavajući kompaniji da nastavi svoj put rasta i inovacija.

Akcije kompanije Golden Matrix možete kupiti prateći simbol GMGI.

Za više informacija, posjetite zvanične sajtove Golden Matrix i Meridianbet ili pratite njihove aktivnosti na društvenim mrežama.

O kompaniji Meridianbet

Meridianbet Group, osnovan 2001. godine i preuzet od strane Golden Matrix-a 2024. godine, je dobro etablirana online kladioničarska i gaming grupa sa licencama i trenutnim poslovanjem u 18 jurisdikcija širom Evrope, Afrike i Južne Amerike. Uspješan poslovni model Meridianbet-a koristi vlasničku tehnologiju i skalabilne sisteme, što omogućava poslovanje u više zemalja i valuta, sa omni-kanalnim pristupom tržištima, uključujući maloprodaju, online desktop i mobilne uređaje.

Za više informacija, posjetite:

ir.meridianbet.com

https://www.youtube.com/@MeridianbetIR

(Sponzorisani tekst, 18+)