Senad Kreso, trener u penziji, za Reprezentacija.ba komentariše aktuelnosti u bh. fudbalu. 

Kreso se ovaj put osvrnuo na situaciju u NK GOŠK i promjenu trenera nakon samo dva odigrana kola u PL BiH.

“Prije dva dana GOŠK iz Gabele je prekinuo saradnju sa trenerom Adžemom. Njega su angažovali početkom proljetnog dijela PL BiH i to u veoma delikatnoj situaciji koja je vodila u niži rang.

Trener Adžem i njegovi igrači su uz svesrdnu pomoć uprave ostvarili planirano, opstanak u PL BiH. Start ove nove sezone za GOŠK nije bio dobar, dva poraza u prva dva kola i to je uzrokovalo razlaz sa Adžemom.

Ništa novo i znajući kako razmišljaju sportski radnici po klubovima ništa neobično. Naravno, GOŠK je morao naći novog šefa struke i našao ga je dosta brzo. Za očekivati je bilo da to bude iskusan trener koji je itekako potreban za nastupajuću tešku PL BIH.

Izabrali su Danijela Pranjića koji je prije godinu dana imao neuspješan angažman u tuzlanskoj Slobodi. Njegov CV je ‘impozantan’. Od 2020. do 2024. godine kada je ušao u trenerske vode bio je asistent menadžera osam mjeseci i 23 mjeseca prvi trener.

To znači da je u trenerskim vodama malo više od 2,5 godine. Možda je GOŠK odlučio angažovati trenera na duže staze bez obzira u kojem će rangu igrati sljedeće sezone“, riječi su Senada Krese, nekadašnjeg selektora U19 reprezentacije BiH i trenera brojnih klubova u Aziji.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16