Fudbaleri Veleža su u četvrtak šokantno ispali od Intera iz Andore u prvom pretkolu kvalif. za Konf. ligu.

Velež je u prvom duelu na Grbavici odigrao 1:1, a onda je u revanšu deklasiran sa čak 1:5.

Iz tabora Rođenih su se prvi put oglasili nakon debakla u Andori te putem zvanične Facebook stranice poručili da će ovaj poraz možda biti dobra lekcija za ubuduće.

“U uzvratnom meču prvog pretkola UEFA Evropa Konferencijske lige fudbaleri Veleža doživjeli su poraz od Inter Club d’Escaldesa rezultatom 5:1.

Iako se naš ovogodišnji protivnik i na Grbavici pokazao kao organizovana ekipa, niko iz našeg tima nije mogao očekivati ovako bolan poraz na gostovanju u Andori.

Svakako smo mislili da se izostanci i rovitost zbog povreda nekih bitnih karika iz prošle sezone neće značajnije osjetiti, ipak se ispostavilo da igra Rođenih nije izgledala onakva kakvu smo svi navikli gledati.

Opravdanje za ovako težak poraz teško se može pronaći, ali povrijeđeni Vehabović i Hrkač, rana povreda Savića, roviti Haskić te nedovoljno oporavljeni Oreč i Lohan ipak su za naš tim bili previše da se Rođeni kvalitetnije predstave na evropskoj sceni.

Iako iznenađujući i bolan, možda će ovaj poraz biti dobra lekcija za sve nas, te da ćemo još spremnije dočekati početak nove sezone PL BiH“, poručili su iz Veleža.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16