Donedavni sportski direktor FK Sarajevo Senijad Ibričić (38) odlučio je da reaktivira i u narednoj sezoni će igrati u petoj ligi Slovenije.

Naime, NK Šmartno je putem društvenih mreža objavio da se Ibričić pridružio timu koji igra u MNZ Ligi pod pokroviteljstvom MNZ Ljubljana.

Protekle sezone su bili peti, a sada sa Ibričićem ciljaju na najvišu poziciju.

“Sada uživam u druženju kroz igru. Fudbal mi je uvijek u krvi i ne mogu od toga pobjeći, čak ni u penziji. Ovo je novi nivo druženja u rekreativnom i veteranskom fudbalu.

Radujem se utakmicama, a posebno druženju sa ovim momcima. Privukla me vizija kluba i sa zadovoljstvom sam došao da svojim bogatim iskustvom pomognem u razvoju igrača i kluba“, rekao je Ibričić za zvaničnu stranicu kluba.

Bivši bh. reprezentativac je tokom ljetne pauze bio i kapiten mininogometne selekcije BiH na Europskom prvenstvu koje je održano u Sarajevu.

Inače, Ibričić je u igračkoj karijeri nastupao za Podgrmeč, Zagreb, Hajduk, Lokomotiv iz Moskve, Gaziantepspor, Kasimpasu, Erciyespor, Vardar, Karsiyaku, Sepahan, Koper te Domžale u kojima je okončao karijeru u julu 2022. godine.

Nakon toga je bio sportski direktor Domžala sve do augusta 2023. godine kada je stigao u FK Sarajevo.

Poziciju sportskog direktora u Sarajevu je obavljao do juna ove godine.

(Reprezentacija.ba)